KARRIERE

Statoil fortsatt på topp

Stein Jarle Olsen
6. mai 2010 - 10:36
Vis mer

Konsulentselskapet Universum har gjennomført sin årlige undersøkelse blant drøyt 6500 norske studenter, og i år som i fjor er det Statoil som er det mest populære selskapet både blant engineering- og økonomistudentene.

Likt i toppen

31,3 prosent av teknologistudentene oppgir Statoil som sitt førstevalg etter endt utdanning. Nummer to er Aker Solutions, med 19,7 prosent, og nummer tre Sintef, med 13,4 prosent.

Videre på listen følger Det Norske Veritas, Statkraft, Hydro og Norconsult.

De seks øverste er dermed akkurat de samme som i fjor. Andelen som ønsker å jobbe i Statoil har imidlertid gått noe ned. Hele 35,8 prosent hadde i fjor selskapet som førstevalg.

Statkraft i toppen

Statkraft var på sin side ikke engang innenfor topp 100 for 10 år siden. Nå er de altså nummer fem.

– Det er en veldig gledelig utvikling. Vi har over lang tid jobbet med å øke kunnskapen om Statkraft og ser nå at svært mange gjerne vil jobbe med fornybar energi. I Statkraft har vi fokus på å finne løsninger som kan redusere klimautslippene samtidig som de bidrar til verdiskaping både her hjemme og i utlandet, sier pressetalsmann Knut Fjerdingstad i en pressemelding.

Hopp for Sweco

Sweco har klatret 12 plasser fra fjorårets undersøkelse, til 10.-plass, mens NVE har hoppet hele 42 plasser, til 28.-plass.

For IT-studentene er det fortsatt Google som er drømmearbeidsgiveren, med Microsoft på andreplass. Henholdsvis 43,4 og 22,6 prosent svarer disse selskapene.

Spillprodusent Funcom har krøpet opp fra femte- til tredjeplass, til tross for mye trøbbel og dårlig omtale i forbindelse med onlinerollespillet Age of Conan, som etter hvert har utviklet seg til å bli en flopp.

Statoil var i fjor nummer tre blant IT-studentene, men må i år se at de faller til åttendeplass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.