Songa Trym boret Svale Nord til en total dybde på 2005 meter. Her ble det funnet olje. (Bilde: Songa)

Svale Nord

Statoil fant olje i Norskehavet

Statoil melder i dag om et lite funn i Norskehavet. Det var prospektet Svale Nord som ble boret.

– Letebrønn 6608/10-15, som ble boret av boreriggen Songa Trym, har påvist en 45 meter høy oljekolonne i Åre-formasjonen, og en 45 meter høy oljekolonne i Melke-formasjonen. Reservoarkvalitetene var som forventet i begge målene, melder Statoil i dag.

Les også: Tror på borgerlig vern av Lofoten

Godt fornøyd

Selskapet anslår volumet for funnet i størrelsesorden 6 til 19 millioner fat utvinnbar olje. Det vil bli vurdert om funnet kan kobles til Norne-feltet.

– Vi er godt fornøyd med funnet. Med kunngjøringen av Smørbukk Nord-funnet i nærheten av Åsgard-feltet i forrige måned, er dette det andre funnet i Norskehavet på tre uker. Tidsriktig feltnær leting gir Statoil verdifulle ressurser, og funnene viser at det er fortsatt et spennende potensial i Norskehavet, sier Gro G. Haatvedt, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

– Kan forlenge Norne

– Vi arbeider hver eneste dag med å øke utvinningen og forlenge levetiden til Norne-feltet. Svale Nord-funnet bekrefter prospektiviteten rundt Norne og letesuksessen Statoil har hatt i området. Funnet kan bidra til å forlenge levetiden til Norne ytterliggere, sier Hans Jakob Hegge, områdedirektør for Drift Nord i Statoil.

Brønnen ligger i lisens 128 i Norskehavet, omkring 9 kilometer nordøst for Norne.

Statoil er operatør med en eierandel på 63,95455 prosent. Partnerne er Petoro AS (24,54546 prosent) og Eni Norge AS (11,5 prosent).

Les også:

Nytt Lundin-funn i Barentshavet

Frykter at 200 millioner fat kan bli liggende

Nå vil OMV bore enda dypere