OLJE OG GASS

Statoil bekrefter at opp mot 1500 må gå

1100-1500 faste må gå fra Statoil innen utgangen av 2016.

1100-1500 fast ansatte må gå fra Statoil.
1100-1500 fast ansatte må gå fra Statoil. Bilde: Erlend Tangeraas Lygre
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
16. juni 2015 - 07:36

Statoil bekrefter i dag at 1100-1500 må gå fra Statoil innen utgangen av 2016.

– Vi beklager behovet for ytterligere reduksjoner, men forbedringene kreves for å styrke Statoils konkurransekraft og sikre vår framtidige verdiskapning, sier Anders Opedal, konserndirektør for drift (COO) i Statoil.

Les også: Statoil-tillitsvalgte: – Vi er helt utslitte

525 konsulenter

I tillegg melder Statoil at de vil redusere antallet konsulenter med ytterligere 525. Dette er i tråd med nyhetsoppslaget Dagens Næringsliv hadde mot slutten av forrige uke.

Statoil har over lenger tid jobbet med sine effektiviseringsløsninger, og den siste tiden har det blitt jobbet hardt fra fagforeningene i selskapet.

– Forenkling av arbeidsprosesser, klar ansvarsfordeling og det å legge til rette for framtidige vekstmuligheter er retningsgivende for Statoils forbedringsarbeid, ifølge Statoil.

Plattformsjefen fikk nok: Nå røkter den tidligere plattformsjefen bier

Effektivisering

Det kommer også frem at det med tiden vil vise hvor presist anslagene for nedbemaningene vil vise seg å være.

– Beslutninger om bemanningsreduksjoner som følge av effektivisering vil bli tatt i det enkelte forretningsområde basert på vurderinger som involverer ledere og tillitsvalgte, og lokal drøfting.

– Først når dette er fullført, vet vi hvor presist dagens anslag er. Dette arbeidet vil skje i forretningsområdene i perioden fra august til november, sier personaldirektør Magne Hovden i Statoil i dagens melding.

Les også: 90 skifergass-grunneiere har saksøkt Statoil  

Basert på frivillighet

Statoil opplyser om at bemanningen i selskapet siden utgangen av 2013 er redusert med 1340 fast ansatte og 995 eksterne konsulenter.

– Reduksjonene er oppnådd gjennom mer begrenset konsulentbruk, naturlig avgang, intern omplassering til nye stillinger, sluttvederlag, og førtidspensjon. Rekrutteringen har i perioden vært meget begrenset, men selskapet har videreført en satsing på å rekruttere lærlinger og nyutdannede, heter det.

– Vi har hittil løst overtallighet gjennom frivillige ordninger, og målet vårt er fremdeles at bemanningsprosessen de nesten 18 månedene skal gjennomføres basert på frivillighet, sier Hovden.

Les også: Her merker de lite til oljekrisen. Nå vil de ha «søringan» nordover

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.