ENERGI

Statnett-sjefen frykter at folk vil koble seg av nettet

Statnett-sjef Auke Lont frykter at høye nettkostander skal skremme folk til å gå off-grid, og gi færre kunder å dele regningen på.

Med solceller og batterier kan kundene koble seg av nettet. Derfor er ikke nettbransjen lenger et monopol, sier Statnetts konsernsjef, Auke Lont. Han mener at nettkostnadene må kuttes ved hjelp av ny teknologi, og at nettleia må fordeles på en annen måte,
Med solceller og batterier kan kundene koble seg av nettet. Derfor er ikke nettbransjen lenger et monopol, sier Statnetts konsernsjef, Auke Lont. Han mener at nettkostnadene må kuttes ved hjelp av ny teknologi, og at nettleia må fordeles på en annen måte, Foto: Statnett
5. des. 2019 - 07:42

– Hvis noen forbrukere begynner å koble seg av, må de nettkundene som blir igjen betale mer. Og når de får høyere kostnader, vil insitamentet øke også for dem til å komme seg ut. På den måten kan vi komme i en negativ spiral over tid.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.