KRAFT

Statnett får bygge kraftledning fra Ofoten til Balsfjord

Den nye ledningen blir rundt 160 kilometer lang.

Den beste løsningen, mener olje- og energiminister Ola Borten Moe.
Den beste løsningen, mener olje- og energiminister Ola Borten Moe. Bilde: Åserud, Lise
28. aug. 2013 - 20:51

Olje- og energidepartementet ga onsdag Statnett lov til å bygge en ny kraftledning fra Ofoten i Nordland til Balsfjord i Troms.

Norges vassdrags- og energidirektorats opprinnelige vedtak var påklaget av blant annet reindriften og lokale interesser.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) mener den nye 420 kV sentralnettsledningen er den beste løsningen for å bedre forsyningssikkerheten i området mellom Ofoten og Balsfjord.

– Kraftledningen vil legge til rette for økt forbruk i regionen, og gi mulighet for tilknytning av mer fornybar energiproduksjon. Styrking av kraftnettet i Ofoten er også en forutsetning for oppgradering av nettet i Nord-Troms og Finnmark, sier han i en pressemelding.

Den nye ledningen blir rundt 160 kilometer lang, og skal gå fra Ofoten transformatorstasjon i Narvik kommune og videre gjennom Gratangen, Lavangen, Salangen, Bardu og Målselv kommuner fram til Balsfjord transformatorstasjon i Balsfjord kommune i Troms.

Konsesjonen omfatter også utvidelse av transformatorstasjonene i Ofoten, Kvandal, Bardufoss og Balsfjord. Forbindelsen fra Ofoten til Balsfjord er kostnadsberegnet til 3-4 milliarder kroner.

Les også:

Hydro vil bremse Statnetts kabelplaner

– Opprinnelsesgarantiene er bortkastede penger

Kraftkrevende industri kjøper ikke opprinnelsesgarantier

– Borten Moe lever i sin egen verden  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.