KRAFT

Statkraft utvider kraftverk for 1,3 mrd.

Nedre Røssåga kraftverk i Nordland får nytt aggregat.

Statkraft skal bygge nye parallelle tunneler, ny stasjonshall og et nytt aggregat på Nedre Røssåga kraftverk i Nordland.
Statkraft skal bygge nye parallelle tunneler, ny stasjonshall og et nytt aggregat på Nedre Røssåga kraftverk i Nordland. Bilde: Karl H. Ystanes/Statkraft
Øyvind LieØyvind LieJournalist
8. nov. 2012 - 08:11

Statkraft har besluttet å utvide kraftverket med ca. 100 MW. Det vil øke produksjonen fra 2 TWh til ca 2,2 TWh pr år og sikre videre drift av anlegget i et langsiktig perspektiv, skriver Statkraft i en pressemelding.

Prosjektet innebærer bygging av nye parallelle tunneler, ny stasjonshall og et nytt aggregat. Dermed vil mindre vann renne ubrukt forbi kraftverket når det er flom, såkalt flomtap.

Les også: Vil fjerne fornybar-subsidiene

Starter neste år

Prisen for det hele beregnes til om lag 1,3 milliarder kroner. Byggetiden er planlagt å ta ca. fire år med oppstart i 2013. Dagens kraftverk ble satt i drift i 1955.

- Utvidelsen av Nedre Røssåga er et godt eksempel på et opprustnings og utvidelsesprosjekt der produksjonen i eksisterende anlegg økes uten å ta i bruk nye reguleringer, uttaler konserndirektør Steinar Bysveen.

Les også: Beskylder Statnett for maktmisbruk

Bra for laksen

Utløpet fra kraftstasjonen blir plassert om lag 600 meter lenger opp i vassdraget, noe som ifølge Statkraft vil bedre forholdene for laksen i elva.

Statkraft har gjennomført anbudskonkurranser for de fleste store leveransene og vil den nærmeste tiden inngå kontrakter med leverandører.

Les også:

Zero vil øke krafteksporten

– Krafteksport øker CO2-utslippene  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.