ENERGI

Statkraft inngår langsiktig avtale med Borregaard

Statkraft og Borregaard inngår en 10-åring industrikraftavtale for perioden 2020 til 2029.

Avtalen mellom Statkraft og Borregaard innebærer leveranser på om lag 175 gigawattimer (GWh).
Avtalen mellom Statkraft og Borregaard innebærer leveranser på om lag 175 gigawattimer (GWh). Foto: Borregaard
20. mai 2019 - 12:27
Det brenner i et lagerbygg på Borgenhaugen i Sarpsborg.
Les også

Brann i Sarpsborg stopper togene

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Borregaards bioraffineringsanlegg i Sarpsborg, og avtalen innebærer leveranser på om lag 175 gigawattimer (GWh).

– Borregaard er et innovativt og fremtidsrettet selskap med et betydelig forbruk av kraft. Borregaard har lenge vært en viktig kunde for Statkraft, men dette er den første større industrikontrakten vi gjør med dem, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for marked og IT i Statkraft i en pressemelding.

– Vi er meget fornøyd med å fornye vårt samarbeid med Statkraft. Denne avtalen er et viktig element i vårt langsiktige arbeid for forutsigbare og stabile priser på fornybar kraft til vårt bioraffineri i Sarpsborg, sier administrerende direktør i Borregaard, Per A. Sørlie.

Les også

Nikolai Astrup ønsker å delprivatisere Statkraft

Borregaard er et norsk industrikonsern og bioraffineri. Selskapet er verdens største innen biotetanol fra trevirke. Ved bruk av naturlige råmaterialer produserer selskapet miljøvennlige biokjemikalier og biomaterialer som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaard er notert ved Oslo Børs og hadde i 2018 en omsetning på 4.785 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.