KRAFT

Statkraft bygger gigantbatteri i Tyskland

Skal balansere det tyske kraftnettet.

Statkraft setter opp tre kontainere med batterier på 1 MW hver som skal levere regulerkraft til det tyske strømnettet.
Statkraft setter opp tre kontainere med batterier på 1 MW hver som skal levere regulerkraft til det tyske strømnettet. Bilde: Statkraft
Øyvind LieØyvind LieJournalist
28. juli 2015 - 10:43

Statkraft bygger nå et batteri på 3 MW ved elvekraftverket Dörverden i Tyskland, mellom Bremen og Hannover i delstaten Niedersachsen.

Det skal bestå av tre kontainere med litiumionbatterier på 1 MW hver, og levere reservekraft til det tyske distribusjonsnettet, skriver selskapet i en pressemelding.

I Tyskland er det nemlig bygget svært mye vind- og solkraft, som er vanskelig å regulere. Regulerkraften fra fleksible kilder, som batterier, skal sørge for at strømkvaliteten i nettet er god nok og at det ikke blir strømbrudd.

Les også: Her er verdens kraftigste batterier

Batteriprisene synker

Batteriet skal bygges i løpet av de kommende månedene og vil settes i drift mot slutten av året. Prekvalifiseringen for å kunne levere regulerkraft til systemoperatørene ventes da å være fullført.

Ifølge Statkraft har litiumion-batterier fordeler som har gjort denne teknologien til førstevalget for desentraliserte lagringssystemer.

Statkraft skriver at prisen på litiumion-batteripakker ifølge Deutsche Bank falt med 50 prosent fra 2013 til 2014, og det forventes at prisen vil falle med 20 til 30 prosent hvert år i de nærmeste årene.

«Med fallende priser på batterier og batterisystemer, oppstår nye forretningsmuligheter i regulerkraftmarkedet», skriver Statkraft.

Les også: Boeing advarer mot frakt av litiumbatterier

Statkrafts regulerkraft-batteri på 3 MW skal settes opp ved siden av elvekraftverket Dörverden i Niedersachsen. Statkraft

Fleksibelt

Kommunikasjonsrådgiver Judith Tranninger i Statkraft understreker overfor Teknisk Ukeblad at det ennå er for tidlig å si om Statkraft vil bygge flere batterier.

– Dette er et forsøksprosjekt. Vi skal teste dette ut, og så vil resultatet av testingen vise om dette er noe vi kan satse på i stor skala i framtiden, sier hun.

Siden batteriet skal levere regulerkraft til systemoperatøren på kort varsel, er det ifølge Tranninger svært fleksibelt. Batteripakken på 3 MW kan ifølge Tranninger lagre 3 MWh.

Batteriet ville med andre ord bli tømt på én time når det leverer maks effekt.

Les også: Batteri-tilhenger kan øke elbilens rekkevidde med 500 km

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.