BETONG

Stangeland Gruppen etablerer en ny, stor betongentreprenør

AS Betong blir igjen et begrep i det lokale næringsliv når Stangeland Gruppen sammen med Prospective og Stian Tovslid etablerer et nytt selskap som kjøper betongvirksomheten til SV Betong.

Målet er å bli en ledende betongentreprenør med unik kompetanse på blant annet store og krevende infrastrukturprosjekter og kompliserte konstruksjoner, heter det i meldingen. Fv. konsernsjef i Stangeland Gruppen Olav Stangeland sammen med Stian Tovslid.
Målet er å bli en ledende betongentreprenør med unik kompetanse på blant annet store og krevende infrastrukturprosjekter og kompliserte konstruksjoner, heter det i meldingen. Fv. konsernsjef i Stangeland Gruppen Olav Stangeland sammen med Stian Tovslid. Foto: Stangeland Gruppen
25. feb. 2022 - 15:26

Målet er å bli en ledende betongentreprenør med unik kompetanse på blant annet store og krevende infrastrukturprosjekter og kompliserte konstruksjoner, skriver Stangeland Gruppen i en pressemelding.

Transaksjonen gjennomføres ved et utkjøp av betongavdelingen til SV Betong. Selskapet vil fra etablering ha over 50 fagarbeidere, en sterk prosjektledelse og administrasjon. Det nye selskapet vil med dette ha en solid kompetanse på utførelse av kompliserte betongprosjekter og en sterk referanseliste.

Hos eierne av nye AS Betong er det bare vellyd knyttet til satsingen.

– Gjennom det nye selskapet får vi en unik kompetanse innen alt som har med betong å gjøre, mens vi bidrar med kunnskap og erfaring fra vår del av næringen. AS Betong vil ha ressurser til å utvikle seg og ta nye markedsandeler, sier konsernsjef Olav Stangeland i Stangeland Gruppen i meldingen.

Positiv er også daglig leder i Stangeland Maskin, Tommy Stangeland. Han peker på at betong er en kritisk innsatsfaktor i bransjen, og at kjøpet ikke minst vil gi forutsigbarhet. Stangeland minner om at vi har vært gjennom vel ti år nå med forholdsvis lav aktivitet innen større infrastrukturprosjekter.

Nå tar aktiviteten seg opp, og blant stikkordene er Rogfast, E39, ferdigstillelse av bussveien og ringvegprosjekter. I tillegg er det i regionen store og ambisiøse planer for alt fra bygging av havvindmøller og datasenter, til batterifabrikker og landbasert oppdrett, for å ha nevnt noe.

Utsiktene er mer spennende enn på mange år, slår eierne av den nye virksomheten fast.

Rogaland er betongfylket

Rogaland er betongfylket framfor noe her i landet, og Tovslid og hans medarbeidere har stått sentralt i flere store prosjekter i regionen. De har gjennomført betongprosjekter som kjelleren til det nye sykehuset på Ullandhaug og brua over godsterminalen på Ganddal, sistnevnte for øvrig bygget som en lanseringsbru og med en avansert produksjonsteknologi som muliggjør full framdrift i prosjektet uten avbrudd i trafikkavvikling. 

Framtidens betongindustri handler om å finne de beste løsningene, både i forhold til ressursbruk, kvalitet og ikke minst miljø og bærekraft.

– De senere årene har vist at det er behov for en stor aktør som har kompetanse, erfaring og kapasitet til å ta krevende prosjekter. Det får vi gjennom AS Betong, slår eierne av selskapet fast. 

Dagens eiere av SV Betong vil drive virksomheten videre som en rendyrket og «lettbeint» totalentreprenør uten egenproduksjon av betong, med spesialkompetanse på prosjektledelse og oppføring av leilighetsbygg og næringseiendom.

Etableringen av det nye selskapet ventes gjennomført før sommeren 2022.

Og samtidig skifter SV Betong AS navn til Herda Totalentreprenør AS, opplyses det i en pressemelding fra SV Betong.

Selskapet har i over 30 år levert betongarbeid og oppført bygg, alt i fra enkle og mindre prosjekter til komplekse anlegg, bolig- og næringsbygg. Det er nå et ønske om å spisse kompetansen på disse fagområdene. Derfor går betongavdelingen over i et nyopprettet selskap som gis navnet AS Betong, mens Herda Totalentreprenør AS rendyrkes som totalentreprenør.

– AS Betong vil eies av Stangeland Gruppen AS, Prospective AS og Stian Tovslid. posisjonering i markedet, sier daglig leder Rolf Borgersen.

Garasjeanlegget måtte sikret med 5600 stolper før beboerne kunne flytte hjem igjen.
Les også

Evakuerte 44 leiligheter: Nå har de funnet feilen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.