BYGG

Stålsikker studentpris

Mona StrandeMona StrandeJournalist
11. juni 2009 - 12:49

Juryen:

  • Sivilarkitekt Øyvind Almaas, ØKAW Arkitekter MNAL AS
  • Sivilingeniør Pål Jevanord, Sivilingeniør Knut Finseth AS
  • Sivilingeniør Stig Møllersen, Multiconsult AS, representant for Norsk Forening for Stålkonstruksjoner
  • Daglig leder Kjetil Myhre, Norsk Stålforbund, representant for Den norske Stålgruppen

Norske Arkitektstudenters Stålkonstruksjonspris tildeles i år Knut Gullbrand Borgen for prosjektet ”Farnes rasteplass”.

Turistvei-oppgave

Borgen er student ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), og "Farnes rasteplass" er en prosjektoppgave han lagde i forbindelse med studiokurset Arkitektur i landskap, knyttet til den framtidige turistveien Gaularfjellet, høsten 2008.

I prosjektbeskrivelsen skriver Borgen at det verken er lagt til eller fjernet masser, og at stålet brukes for å gi plassen form og romlige kvaliteter. Rasteplassen bygges opp med runde trau av rustfritt stålgitter som fylles med steinmasse, og valsete stålplater monteres mellom trauene. Kombinasjonen av stål og stein går igjen i hele prosjektet, inkludert toalettene.

– Lager nytt landskap

– Studenten har tatt for seg en interessant situasjon, nemlig møtet mellom land og vann i en vakker vestlandsfjord. Rustfrie plater og gitter som er satt vertikalt, lager et nytt landskap med odder og bukter. Stålmaterialet er brukt med fantasi og konstruktiv forståelse. Prosjektet er enkelt og klart framstilt, heter det i juryens uttalelse.

Arkitektstudenters Stålkonstruksjonspris deles ut av Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner hvert annet år. Når Knut Gullbrand Borgen mottar prisen under Norsk Ståldag i Oslo 27. oktober, er det 3. gang prisen deles ut.

Prisen består av et diplom og en sjekk på 20.000 kroner. I tillegg får vinneren en reise til en internasjonal konferanse i Barcelona i september.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.