KARRIERE

Stadig flere ansatte måles på jobb

Stadig flere blir målt etter hva de yter på jobb. - Skeptisk, sier Unio-leder Anders Folkestad.
Stadig flere blir målt etter hva de yter på jobb. - Skeptisk, sier Unio-leder Anders Folkestad. Bilde: colourbox.com
19. okt. 2009 - 08:04

Det viser en undersøkelse HR-Norge har utført i samarbeid med Ernst & Young. Interessen for såkalt prestasjonsvurdering skjer både i private bedrifter og i offentlig sektor, skriver ukeavisen Mandag Morgen.

Skeptisk

Slike målinger skal blant annet føre til bedre tilbakemeldinger til hver enkelt ansatt og sikre bedre etterutdanning. De kan også legges til grunn for individuell avlønning.

Unio-leder Anders Folkestad er skeptisk:

– Det er vanskelig å være kritisk til målinger som fremmer mer kompetanse, men tester som har som utgangspunkt å rangere medarbeidere er jeg skeptisk til, sier han til Dagsavisen.

Folkestad frykter at målingene kan misbrukes, for eksempel i en nedbemanningssituasjon.

Svakhet

LO-sekretær Trine Lise Sundnes mener at bruken av disse målingene må skje i samsvar med tillitsvalgte og ledelsen og sier at LO forutsetter at lov og avtaleverk følges når arbeidsgivere velger å bruke ulike måleinstrumenter på de ansatte.

Daglig leder Even Bolstad i HR Norge sier at alle ønsker tilbakemeldinger på jobben de gjør, men at en svakhet i norsk arbeidsliv er at «en går rundt og vet at ting er dårlig, men man får ikke mannet seg opp til å ta en dialog med den det gjelder».

Flat struktur fjerner opprykkssjanser

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.