MOBIL

ST-Ericsson viser frem musklene

Selskapets ferskeste NovaThor-systembrikke er et beist for mellomsegmentet.

14. jan. 2013 - 12:52

ST-Ericsson leverte i fjor systembrikken som stod i blant annet Sony Xperia Go og Sony Xperia U - NovaThor U8500. Nå har selskapet vist frem oppfølgeren, NovaThor L8580, som er vesentlig sterkere.

Fire prosessorkjerner

I likhet med konkurrentene har også ST-Ericsson gått for en firekjernet prosessor. Arkitekturen som er brukt heter eQuad, og inkluderer prosessorkjerner med svært stort spenn mellom høyeste og laveste mulige hastighet.

Ifølge produsenten gjør dette at "du ikke trenger en ekstra spesialkjerne som tar seg av lite ressurskrevende prosesser, slik som i alternative flerkjerneløsninger". Et lite spark mot Nvidias Tegra 3 og Tegra 4 der, med andre ord. 

Prosessorkjernene er basert på ARMs Cortex A9, og har en maksimal klokkefrekvens på 2,5 GHz.

PowerVR

I disse 1080p-dager hjelper det ikke med høy prosessorhastighet om grafikkbrikken ikke holder mål, men med Imaginations spenstige PowerVR SGX544-maskinvare under panseret er det neppe noen grunn til å bekymre seg for at dette blir en flaskehals.

Systembrikken støtter ellers en skjermoppløsning på opp til 1920 x 1200 piksler (WUXGA).

LTE er også i vinden om dagen, så støtte for dette er selvsagt ferdig integrert i L8580-brikken, sammen med HSPA+ og Edge.

For mellomsegmentet

ST-Ericsson L8580 kan være et aldri så lite forvarsel om at du ikke lenger trenger fire veldig mye på ytelseskravene for å få en rimelig telefon. Brikken er nemlig beregnet på mellomsegmentet.

Det er foreløpig ikke annonsert noen telefoner som skal bruke maskinvaren, men ikke se bort fra at dette dukker opp under Mobile World Congress i slutten av februar.

Kilde: ST-Ericsson

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.