Spotify kan bli et av verdens mest verdifulle private teknologiselskaper

Henter ny kapital før mulig børsnotering.

Spotify kan bli et av verdens mest verdifulle private teknologiselskaper
Spotify, her representert ved selskapets Sør-Europa-sjef Yann Thébault, genrerer større inntekter til artistene enn Apples iTunes i Europa. Bilde: Spotify

Strømmetjenesten Spotify er i ferd med å sikre seg drøyt 3,2 milliarder kroner i ny kapital foran en mulig børsnotering, melder Wall Street Journal.

Det er Emiratet Abu Dhabis statlige investeringsfond og den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs som har gått med på å investere i Spotify, ifølge WSJs kilder.

Les også: Flere og flere ser serier gratis med Popcorn Time, men er det lovlig?

68 milliarder kroner

Selskapet som ble startet i Sverige for ni år siden, vil bli med dette bli verdivurdert til 8,4 milliarder dollar – tilsvarende drøyt 68 milliarder kroner, skriver avisen.

Investeringsavtalen kommer til å plassere Spotify helt i toppsjiktet på listen over de mest verdifulle private teknologiselskapene.

Musikktjenesten hadde på tampen av fjoråret rundt 60 millioner brukere, hvorav 15 millioner betalende.

Les også: Nå tjener artister mer på Spotify enn iTunes

Tøft marked

Men Spotify taper penger og trenger kapital for å finansiere en dyr forretningsmodell der 70 prosent av inntektene går til å betale rettighetshaverne gjennom royalties.

Konkurransen i markedet er dessuten økende. Foruten rivalen Pandora, ventes både Apple og Google å lansere nye musikktjenester.

Dessuten relanserte rapperen og investoren Jay-Z nylig sin egen strømmetjeneste, etter å kjøpt selskapet bak tjenestene Tidal og Wimp.

Les også:

Netflix mot HBO Nordic

Slik ser du USA-Netflix på mobilen

Herfra bygger sivilingeniør Are Traasdahl sitt nye milliardprosjekt  

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.