SIKKERHET

Spionsiktelsen mot tidligere DNV-ansatt er henlagt

En tidligere DNV-ansatt ble i 2020 siktet for spionasje. Nå er siktelsen henlagt, men mannen er samtidig tiltalt for korrupsjon.

Mannen ble pågrepet under et møte med det som ifølge PST var en russisk agent på denne restauranten på Lilleborg i Oslo.
Mannen ble pågrepet under et møte med det som ifølge PST var en russisk agent på denne restauranten på Lilleborg i Oslo. Foto: Terje Pedersen/NTB
23. juni 2022 - 11:23

Grunnen til at spionasjesiktelsen henlegges, er at intet straffbart forhold anses bevist, opplyser statsadvokat Carl Fredrik Fari til E24.

Mannen ble pågrepet 15. august 2020 under et møte på en restaurant i Oslo med det som ifølge PST var en russisk etterretningsagent. Nordmannen jobbet i DNV GL, tidligere Det Norske Veritas.

Han ble siktet for å ha overlevert informasjon som kan skade grunnleggende nasjonale interesser og for grov korrupsjon.

Nå har altså statsadvokaten kun tatt ut tiltale for korrupsjon. Påtalemyndigheten mener at han i løpet av perioden 2018 til 2020 skal ha mottatt mellom 40.000 og 50.000 kroner fra en russisk etterretningsoffiser.

– Påtalemyndigheten legger til grunn i tiltalen at det er blitt overlevert informasjon fra tiltalte til den russiske etterretningsoffiseren, men vi mener vi ikke kan bevise at kvaliteten på informasjonen har vært av en sånn karakter at den kan skade grunnleggende nasjonale interesser, sier Fari.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.