NASJONALE TURISTVEGER

Spennende turistveiprosjekt søker kreativ entreprenør

Nasjonale turistveger skal oppgradere rasteplassen på Tyrvefjøra i Kvam kommune.

Rasteplassen og toalettanlegget blir utformet som en hybrid tre- og betongkonstruksjon.
Rasteplassen og toalettanlegget blir utformet som en hybrid tre- og betongkonstruksjon. Foto: Nasjonale Turistveger/Helen & Hard AS
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. sep. 2020 - 07:00

I en liten bukt rett utenfor Ålvik langs den vakre Hardangerfjorden, har Statens vegvesen spennende planer på gang. Her, midt mellom svaberg og rike geologiske formasjoner, skal det bygges et toalett som ingen har sett maken til før.

– Vi ønsker å lage et bygg som setter Indre Ålvik og turistveien i Hardanger på kartet. Prosjektet er spennende og nyskapende, og vi tror det kan fungere som en vitamininnsprøyting for området, sier Therese Ruud, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Hardanger.

Prosjektet er tegnet av arkitektkontoret Helen & Hard.

Målet er å lage et robust anlegg med tanke på framtidig drift og vedlikehold, og oppdraget med å bygge anlegget er nå lyst ut.

Tverrå bru på riksvei 9 er ikke store konstruksjonen. Nå skal den rives, og ny og bedre bru kommer i stedet.
Les også

Seks kilometer av riksvei 9 skal bygges ut med ny bru

Både rive gammelt og bygge nytt

Arbeidet med turistveianlegget vil omfatte:

  • Rive eksisterende toalettbygg
  • Etablere fundament for toalettene og koble til det eksisterende tekniske anlegg for vann og avløp
  • Tiltransportere og montere prefabrikkerte moduler for toalettbygg
  • Bygge takkonstruksjon i betong
  • Ferdigstille utomhusarealer med tilhørende kompletteringsarbeider

Treelementene blir produsert av Horda tre i Omastrand som ligger ca. sju mil fra Ålvik. De skal hentes som ferdige moduler av entreprenør for dette oppdraget, og er klare til avhenting i mai 2021.

Toalettet i Tyrvefjøra blir en ny attraksjon for reisende langs Nasjonal turistveg i Hardanger. <i>Foto:  Nasjonale Turistveger/Helen & Hard AS</i>
Toalettet i Tyrvefjøra blir en ny attraksjon for reisende langs Nasjonal turistveg i Hardanger. Foto:  Nasjonale Turistveger/Helen & Hard AS

Forhandlinger og dialog med tilbyderne

Statens vegvesen sier de planlegger å gjennomføre dialog gjennom forhandlinger med en eller flere av tilbyderne som inngir tilbud i konkurransen. Forhandlingene vil kunne gjelde alle sider av tilbudene.

Utvelgelsen av hvem det vil forhandles med vil bli foretatt etter en vurdering av tildelingskriteriene. Det planlegges å ha forhandlinger med tre tilbydere.

Forhandlinger blir ikke gjennomført dersom oppdragsgiver, etter at tilbudene er mottatt, vurderer at forhandlinger ikke er hensiktsmessig. Dialog i form av rettinger og avklaringer gjennomføres ved behov.

Tilbyderen oppfordres på det sterkeste til å følge de anvisninger som gis i dette konkurransegrunnlaget med vedlegg og eventuelt stille spørsmål i KGV, heter det i utlysingen.

Statens vegvesen opplyser at det skal avholdes tilbudsbefaring på Tyrvefjøra den 15. oktober.

Tilbudsfrist er satt til 2. november.

Fristen for ferdigstillelse av oppdraget er satt til 15. oktober 2021.

Ifølge avtalen med Nord-Fosen har Staten fem år på seg til å finne nytt vinterbeite, ellers kan siidaen heve avtalen. Siidaen har også vetorett på hvilke arealer som velges. Bildet er fra Roan Vindkraftverk, eid av Aneo og Stadtwerke München.
Les også

Dette har Fosen-saken kostet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.