KARRIERE

Sparket etter lekkasjer

Fungerende sjøfartsdirektør Sigurd Gude ønsker ikke å gå inn på detaljer i saken, men sier at det er «eksepsjonelt uvanlig» å gå til det skritt å avskjedige en ansatt.
Fungerende sjøfartsdirektør Sigurd Gude ønsker ikke å gå inn på detaljer i saken, men sier at det er «eksepsjonelt uvanlig» å gå til det skritt å avskjedige en ansatt. Bilde: Sjøfartsdirektoratet
27. aug. 2008 - 08:14

Senioringeniøren, som er i 60-årene, nekter å akseptere oppsigelsen.

– Heksejakt

Han hevder at han kun har varslet om kritikkverdige forhold og har derfor klaget avskjedigelsen inn til Nærings- og handelsdepartementet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Når ikke direktoratet slår ned på ulovligheter, så er det nødvendig at andre får vite om det, uttaler mannen til Aftenposten.

Han sier at oppsigelsessaken kommer etter mange år med trakassering og mener han blir utsatt for en heksejakt i direktoratet.

– Ikke interne forhold

Sjøfartsdirektoratet på sin side framholder at det ikke er informasjon om kritikkverdige forhold i etaten den tidligere ansatte har informert media om. Derfor faller saken utenfor arbeidsmiljølovens regler for lovlig varsling.

Saken har versert siden i januar i år da Sjøfartsdirektoratet mener de fikk bevis for at mannen, en senioringeniør i 60-årene, hadde sendt interne notater med taushetsbelagte opplysninger til eksterne mottakere, hovedsakelig aviser.

Skriftanalyser

– Det er eksepsjonelt uvanlig at vi går til det skrittet å avskjedige en ansatt, men jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer i saken, sier fungerende sjøfartsdirektør Sigurd Gude til Aftenposten.

Det avgjørende beviset dukket opp da en konvolutt som mannen skal ha sendt anonymt til Bergens Tidende, tilfeldigvis ble returnert til direktoratets hovedkontor i Haugesund. Dette handlet om en sjømann mistenkt for å seile uten gyldig sertifikat. Direktoratet brukte analyser av håndskriften for å avsløre avsenderen.

Dette forholdet har ingeniøren vedkjent seg. Han er for øvrig i ny jobb i sjøfartsnæringen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.