KARRIEREARBEIDSLIV

Spår YouTube-CV-er

Dag Yngve Dahle
2. des. 2008 - 07:00

Fortsatt er det tradisjonelle papir-CV-er som gjelder. Kreative CV-krumspring anbefales ikke.

Det viser vår

Bruker nettet

Men Gisle Hellsten, leder av Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo, mener ting vil endre seg.

- Ja, jeg tror vi vil se mer av CV-er på nett - for eksempel på YouTube - i tida som kommer. Allerede nå finnes det databaser som retter seg mot de som har lyst til å jobbe med salg. All erfaring tilsier at en begynnende teknologisk utvikling ikke lar seg bremse. De eksemplene jeg så langt har sett, bærer preg av å gjøre om den tradisjonelle CV-en til en elektronisk utgave. Dette tror jeg bare er en begynnelse, sier han.

For uinnvidde: YouTube er et nettsted der hvem som helst kan legge ut filmsnutter om nær sagt hva som helst.

Nye muligheter

- Vi ser nye bruksområder etter hvert som både arbeidsgivere og arbeidssøkende blir mer vant til ny teknologi. Bruk av nettet kan gi nye muligheter for å presentere tidligere prosjekter, arbeidsoppgaver og organisasjonskart på en helt annen måte enn det som er vanlig med dagens metoder. Like etter nyttår lanserer Karrieresenteret ved UiO et nytt elektronisk verktøy som gir studenter og arbeidsgivere utvidede muligheter til å presentere seg selv, sier Hellsten.

Han legger til:

- Man vil kunne vise frem en reklamekampanje man har jobbet med under studiene, vise fram resultater fra tidligere jobber eller gi utdypende informasjon om ansvarsområder man har hatt i tidligere, sier han.

En CV på YouTube vil altså være en filmsnutt der kandidater presenterer seg selv på en mer direkte måte enn på et (eller to) A4-ark.

For tidlig ennå

Det gir muligheter du ikke har på papir. Du gir arbeidsgiverne et momentant inntrykk av deg selv, og du kan vise at du er flink til å kommunisere.

Ulempene er likevel mange.

- På nåværende tidspunkt er det flere ulemper enn fordeler knyttet til bruk av elektroniske presentasjoner av kandidater. En interaktiv presentasjon i form av en videosnutt vil vie mye av oppmerksomheten mot kandidatens personlighet, og kanskje i mindre grad mot ferdigheter, kunnskaper og egenskaper, sier Hellsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.