KRAFT

Spar strøm med riktig lys

VARIASJON: En variert bruk av glødepærer, halogenlys og sparepærer skaper flotte "lysrom" i hjemmet ditt. Lyskultur råder deg til å vurdere nøye hva slags lys du trenger til ulik bruk.
VARIASJON: En variert bruk av glødepærer, halogenlys og sparepærer skaper flotte "lysrom" i hjemmet ditt. Lyskultur råder deg til å vurdere nøye hva slags lys du trenger til ulik bruk. Bilde: Möller-Horcher

Det hevder organisasjonen Lyskultur, som nå lanserer en brosjyre i elektronisk format og trykket utgave, og en nettside som skal hjelpe folk med riktig belysning.

Lyskonsept

Selv kaller de det et konsept for valg av belysningsløsninger i boliger.

Målet er å få folk til å velge de løsningene som best skaper et sikkert miljø - og bidrar til redusert energiforbruk - i din bolig.

I en pressemelding skriver Lyskultur at de færreste tenker på at dårlig belysning kan ha uheldig innvirkning både på humøret og strømregningen.

Rett sted, rett tid

- De fleste boliger kan enkelt redusere sitt strømforbruk med 15-20 prosent, og samtidig få bedre lys, hevder Lyskultur.

Alt handler om å ha riktig belysning på rett sted til rett tid.

Ved hjelp av Lyskulturs konsept er ideen at nordmenn bli inspirert til å endre lyssettingen til det beste både for seg selv og strømregningen.

Dansk side

Brosjyrene er på norsk, men nettsiden er bare et domene som sender deg videre til den danske siden med samme navn.

Denne siden er utviklet av Elsparefonden og strømleverandørene i Dansk Energi.

Les mer om: