SAMFUNN

Spår oppsigelserTiltak for å få flere sysselsatt, vil ikke være nok til å holde ledighetstallene i sjakk, spår Byggenæringens Landsforening (BNL).

- Regjeringens kutt i veibevilgningene samt innstramming i permitteringsreglene, vil føre til flere oppsigelser i bygg- og anleggsnæringen. Vi reagerer sterkt på at regjeringen ikke følger opp innsatsen mot arbeidsledigheten, sier administrerende direktør Sverre A. Larssen i Byggenæringens Landsforening (BNL).

Regjeringen strammet kraftig inn på permitteringsreglene i Statsbudsjettet for 2004. Ifølge BNLs undersøkelser har innstrammingen på lønnspliktsperioden fra tre til 10 dager ført til flere oppsigelser.

Nesten 60% av BNL-bedriftene som benytter permitteringer, uttaler at de nye reglene har ført til at de oftere går til oppsigelser.

I tillegg sier regjeringen nå nei til en videreføring av dagens midlertidige permitteringsperiode med rett til dagpenger i 42 uker.

- Innstrammingen til 26 uker er et slag i ansiktet på mange av våre bedrifter, sier Larssen. Spesielt gjelder dette asfaltbransjen, som er avhengig av et varig permitteringsunntak på minst 36 uker for å kunne beholde kompetanse i bedriftene.

Regjeringen foreslår kutt på 80 millioner kroner på drift og vedlikehold av riksveier. - Dette står i kontrast til et dokumentert behov for å øke veibevilgningene. Med flere tusen arbeidsledige innen bygg og anlegg, ville det være god sysselsettingspolitikk å igangsette flere samferdselsprosjekter, uttaler Larssen.

Han mener at regjeringen nå må vise at de mener alvor med sin satsing på å få ned arbeidsledigheten. - Det er viktig at Stortinget nok en gang setter foten ned for de foreslåtte innstrammingene på permitteringsreglene - og at kuttene på vei reverseres, sier Sverre A. Larssen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.