MOBIL

Spår iPhone 5S i sommer

Anerkjent analytiker tror Apple lanserer to nye iPhone-utgaver i sommer, og at salgstallene slett ikke er like stygge som ryktene skal ha det til.

17. jan. 2013 - 10:28

Nyheten om at Apple skal ha kansellert halvparten av skjermbestillingene sine frem til sommeren ble fort tolket som at selskapet har solgt færre iPhone-eksemplarer enn antatt.

Dette er feil, om man skal tro Ming-Chi Kuo, som er analytiker hos KGI Securities. Kuo er forøvrig kjent for å treffe blink når det kommer til Apple-spådommer.

Ifølge Kuo vil Apples kvartalsresultater vise et salg på hele 52 millioner iPhone-eksemplarer - altså over halvparten så mange som hele Samsungs Galaxy S-serie har solgt siden 2010.

Fordelingen ser slik ut:

iPhone 5: 35 millioner solgte

iPhone 4S: 9,5 millioner solgte

iPhone 4: 7,3 millioner solgte

Ny iPhone til sommeren?

Kuo tror ikke bare at Apple vil levere inn svært gode tall for fjorårets siste kvartal, han tror også at vi vil få se to nye iPhone-varianter allerede til sommeren. Den ene av disse vil være en redesignet iPhone 5, mens den andre vil være iPhone 5S. Dette ville forsåvidt også vært en god grunn til å kansellere halvparten av skjermbestillingene.

Vi skal være påpasselige med å understreke at analytikere baserer seg på kalkulasjoner og anslag, og at ingenting er sikkert før Apple selv legger frem resultatet sitt.

Kilder: Macrumors, Apple Insider

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.