MOBIL

Sony Xperia Tablet Z er lekket

Sony viderefører den vanntette mobilsatsingen sin til nettbrett.

16. jan. 2013 - 12:53

Sony har fokusert hardt på å lage robuste telefoner de siste to årene, og har flere ganger bevist at du ikke trenger ofre spesifikasjoner for å få en vanntett mobil. Senest forrige uke viste selskapet frem den vanntette og råsterke Android-telefonen Xperia Z.

Og nå ser det ut til at selskapet har tenkt å utvide denne satsingen til å også gjelde for nettbrettene sine. Det har nemlig lekket ut informasjon om det som skal være et vanntett nettbrett: Xperia Tablet Z.

Krutt & polstring

Tablet Z har fått en standard nettleserstørrelse på skjermen: 10,1 tommer. Oppløsningen er den samme som i både Xperia Z og de fleste andre toppmodeller som har blitt lansert de siste ukene, altså 1080p.

Det er ikke bare oppløsningen som er identisk med den du finner i selskapets mobilflaggskip - under skallet på Tablet Z skal du også finne den samme systembrikken, altså Qualcomm APQ8064. Dette betyr at du får fire Krait-prosessorkjerner på 1,5 GHz, kombinert med grafikkbrikken Adreno 320 og 2 GB arbeidsminne.

LTE-støtte er også på plass, slik at du kan surfe i de høyeste hastighetene som er tilgjengelig i mobilnettet. I tillegg får du både Bluetooth Smart og NFC, så her er det ikke mangel på nye, trådløse standarder.

Internminnet i godsaken skal være på 32 GB, sannsynligvis kombinert med minnekortstøtte. Hovedkameraet tar bilder i 8,1 megapikslers oppløsning, mens frontkameraet skal greie 2,2 megapiksler.

Xperia Tablet Z skal ha fått IP57-sertifisering, noe som betyr at den tåler å ligge på én meters dyp i 30 minutter, og er nesten ugjennomtrengelig for støv.

Kilde: NDTV

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.