MOBIL

Sony viser frem Xperia Miro

Lansert gjennom Facebook.

13. juni 2012 - 11:38
Vis mer

Sony begynner å få en svær mobilpark i år. Produsenten åpnet med å slippe løs Xperia S, fulgte opp med Xperia P og Xperia U, og har i år som i fjor presentert vanntette telefoner - Xperia Go og Xperia Acro S.

Og nå har selskapet begynt å spre blest rundt enda en Xperia - ST23i Xperia Miro. Istedenfor å kjøre den vanlige "pressemelding-med-vedlagt-bilde"-taktikken har de lagt ut ikke mindre enn åtte bilder av telefonen på Facebook-sidene sine.

Budsjettmobil

Vi har fremdeles ikke fått vite prisen på telefonen, men med utgangspunkt i spesifikasjonene tipper vi den lander på mellom 1500 og 2000 kroner - for her er det sparsomt.

Systembrikken i telefonen er den aldrende Qualcomm-maskinvaren MSM7225A, som byr på en énkjernet prosessor med klokkehastighet på 800 MHz, sammen med grafikkbrikken Adreno 205. Arbeidsminnet er på 512 MB.

Skjermen har en størrelse på 3,5 tommer, og kjører ut en oppløsning på 320 x 480 piksler.

Internminnet er i utgangspunktet på 4 GB, der 1,8 går med til operativsystem og annet produsenten har fyllt telefonen med - 2,2 GB ledig til apper, bilder og annen data, altså. Du kan utvide minnet med Micro SD-kort opp til 32 GB.

I tillegg ser det også ut til at Sony har gått for samme løsning som HTC, Samsung og Nokia - og alliert seg med en skytjeneste. Her får du 50 GB lagringsplass om du laster ned appen Box for Android.

Kameraet tar stillbilder i en oppløsning på fem megapiksler, og du kan i tillegg filme 720p-video i en hastighet på 30 fps.

Det er åpenbart at det ikke er spesifikasjonene som skal være trekkplasteret her, og Sony selv drar frem "fargerik" (telefonen leveres i en rekke forskjellige farger og har et spenstig varssellys) som et av punktene som beskriver Miro. Det opplyses også om at det skal være svært lett å dele innhold på Facebook, og at batteriet er stort. Og 1500 mAh er slett ikke dårlig for en mobil med denne maskinvaren, så vi tipper denne holder lenge.

Sony har ellers fått på plass Android 4.0 i denne modellen, og har som vanlig lagt sitt eget Xperia UI på toppen.

Lanseringstidspunkt og pris er foreløpig ikke offentliggjort. Men vi antar at svaret vil ligge i sjangeren "snart og billig".

Nedenfor kan du se produsentens skrytevideo.

 

Kilder: Sony (Facebook), Sony Mobile

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.