MOBIL

– Sony tester smartklokke med skjerm på reimen

Elektronisk papir skal la deg endre design når som helst.

Sonys Kazuo Hirai, her under sin keynote på CES i Las Vegas i januar, har planer om å slippe en smarklokke som er en eneste stor skjerm, ifølge Bloomberg.
Sonys Kazuo Hirai, her under sin keynote på CES i Las Vegas i januar, har planer om å slippe en smarklokke som er en eneste stor skjerm, ifølge Bloomberg. Bilde: AP/NTB scanpix
Marius ValleMarius ValleJournalist
26. nov. 2014 - 19:48

Sony har laget smartklokker siden 2010, men så langt har ingen av produktene blitt store salgsvinnere.

Nå forsøker de seg på en annen vending, ifølge Bloombergs kilder.

De er i ferd med å utvikle en klokke som består av elektronisk papir, eller e-ink-skjerm. Ikke bare skal elektronisk papir brukes som klokkeskjerm, men også langs reimen, skriver avisen.

Dermed vil du kunne «skifte» reim når som helst.

Bloomberg viser til anonyme kilder med kjennskap til saken, blant annet en Sony-ingeniør.

TEST: LG G Watch: Endelig en fin smartklokke

Ønsker å utvikle nye idéer

Klokken skal være et resultat av Sonys «Seed Acceleration Program» – et internt initiativ hvor ansatte kan fremme egne idéer og få økonomisk venture-støtte til å gjennomføre dem. Dette kan være produkter og tjenester som ikke passer naturlig inn i Sonys eksisterende økosystem.

Programmet ble opprettet av Sony-sjef Kazuo Hirai tidligere i år, og målet er å få de beste idéene raskt ut på markedet.

Den nye klokken er ifølge Bloombergs kilder ett av de første produktene som er et resultat av programmet, og målet er å få den på markedet allerede neste år.

Markedet for såkalte wearables er fortsatt smått, til tross for Samsungs og stadige forsøk på å angripe smartklokker fra nye vinkler, og Googles nye Android Wear-initiativ.

Neste år kommer Apples smartklokke Watch, som vil skjerpe konkurransen i dette markedet ytterligere.

Les også: Apple avslører flere detaljer om Apple Watch

E-papir har begrensninger

En smartklokke med elektronisk papir er ingen ny idé i seg selv. Pepple er et produkt som benytter slik skjerm, som har som fordel at den krever svært lite strøm sammenlignet med LCD- og OLED-skjermer.

Mens Android Wear-klokker typisk har batteri til en eller kanskje to dagers bruk, holder Pebble med sin e-papirskjerm typisk fire til fem dager.

E-papir bruker kun strøm når bildet på skjermen skal oppdateres, og kan leses selv uten bakbelysning.

Teknologien har klare begrensninger. Den lave oppdateringsfrekvensen gjør for eksempel slike skjermer uegnet til animasjoner. Spørsmålet er også om Sony har tenkt til å benytte en variant som kan vise farger, og ikke bare sort-hvitt.

Sony Digital Paper er en ebokleser som også lar deg skrive på «papiret». Den benytter selskapets e-papirteknologi.
Sony Digital Paper er en ebokleser som også lar deg skrive på «papiret». Den benytter selskapets e-papirteknologi. Sony
Sony har allerede utviklet en rekke produkter med e-papir, blant annet eboklesere, og nylig et produkt som også lar deg skrive på skjermen.

Klokken er ifølge Bloombergs kilder utformet slik at hele overflaten er en skjerm. Den skal være rettet mot de som vil ha noe som ser bra ut, og ikke nødvendigvis de som ønsker seg en teknisk avansert sak som for eksempel Sonys smartklokke har innebygget GPS .

Les også:

Nokia-nettbrett først med den nye USB-pluggen

Denne avslører at du er en kontorrotte selv om du trener ofte

Snart skal det mer til for å knuse skjermen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.