MOBIL

Sony Mobile stikker fra Sverige

Flytter hovedkvarteret til Tokyo. 

23. aug. 2012 - 14:33

Skilsmissen mellom Sony og Ericsson ble formelt fullbyrdet 15. februar i år, men Sony Mobile har likevel beholdt hovedkvarteret i Lund i Sverige.

Dette blir det nå slutt på. Sony annonserte nylig at de iløpet av oktober flytter hovedkontoret til Tokio, altså Sonys hjemmebane.

I prosessen kutter Sony Mobile 15 prosent av bemanningen sin, nærmere bestemt 1000 ansatte. Av disse er 650 ansatte i Sony Mobile, mens 350 er konsulenter tilknyttet selskapet. Mesteparten av kuttene skjer i Sverige.

Det er mange årsaker til flyttingen. Kostnadsbesparelser er étt av punktene, men Sony har også en målsetning om å få mobilseksjonen sin tettere sammensydd med resten av det gigantiske Sony-konsernet og utnytte kompetansen de har på skjermer, kamera, lyd og tjenester bedre i produksjonen av mobiltelefoner. 

Avdelingen i Sverige legges forøvrig ikke ned, men de resterende ansatte vil hovedsaklig jobbe med programvareutvikling.

Nedskjæringene skal gå over de to neste årene, og Sony forventer å ha redusert bemanningen med 1000 personer innen utgangen av mars, 2014.  

Kilde: Pressemelding

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.