T2

Sony med 84-tommers 4K-TV

Og ny hjemmekinohjelm.

Stein Jarle OlsenTestansvarlig
29. aug. 2012 - 21:14

BERLIN: 4K er stort sett kun tilgjengelig på kinoer i dag, og det er unektelig Sony som sterkest har gått i bresjen for det nye formatet, som altså har en oppløsning på 3840x2160.

Derfor er det kanskje ikke så overraskende at det er nettopp Sony som nå lanserer en 84 tommer stor 4K-TV.

Les også: Nikon med 36 megapiksler i fullformat

Oppskalerer

TV-en, kalt Bravia KD-84X9005, benytter Sonys bildemotor 4K X-Reality Pro, som også kan oppskalere annet materiale til 4K-oppløsning.

Skjermen har også totalt 10 høyttalere med totalt 50W effekt - for "en unik og kraftig tredimensjonal lyd som omslutter betrakteren".

Skjermen har selvfølgelig 3D-støtte, og det er her snakk om såkalt passiv 3D - altså med briller som ikke krever batterier. TV-en er også utstyrt med nettverkstilkobling og har også tilgang til Sony Entertainment Network, Sonys tjenestetilbud for alle sine tilkoblede enheter.

Prisen er ikke kjent, men TV-monsteret skal være på markedet i løpet av året.

TEST: Sony VAIO S  

Ny hjelm Sonys nye 3D Viewer skal være 20 prosent lettere enn den første modellen. Sony

Ny hjelm

Sony lanserte i dag også en ny versjon av sin "hjemmekinohjelm" Personal 3D Viewer.

Vi var vel måtelig fornøyd da vi testet den første utgaven tidligere i år, men konkluderte med at det var en morsom teknologidemo og et varsel om ting som kommer.

Den nye versjonen er 20 prosent lettere enn den gamle, og veier nå 330 gram. Den har fått avtakbare "lysskjold" for å sperre ute omgivelseslyset, og du kan nå bruke dine egne hodetelefoner i stedet for å måtte ta til takke med dem som var integrert på den forrige modellen.

Bildet er det fortsatt to små OLED-skjermer som står for, og siden Sony ikke nevner noe om oppløsning antar vi at det fortsatt er 720P som gjelder.

Nye 3D Viewer, kalt HMZ-T2, skal være tilgjengelig i desember, og vil koste 8200 kroner.

Les også: Denne PC-en kan du legge flatt

Her mottar Odd Richard et anrop under vann

Vet du hva du risikerer ved å dele filer?

Canon hiver seg på speilløs-bølgen  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.