T2

Sony lanserte ny Playstation

Playstation 4 kommer til jul.

Stein Jarle OlsenTestansvarlig
21. feb. 2013 - 09:06

Ved midnatt norsk tid sparket Sony i gang sin lenge omtalte pressekonferanse hvor det var ventet at de ville slippe sin nestegenerasjonskonsoll.

Det gjorde de også, men selve maskinen glimret med sitt fravær.

x86

Sony har nemlig ikke noe annet enn navnet og noen spesifikasjoner og konsepter å by på så langt. Navnet blir naturligvis Playstation 4, og den vil kjøre på en skreddersydd åttekjernet x86-prosessor fra AMD.

Grafikkbrikken har totalt 18 prosessorenheter som sammen generer 1,84 teraflops med kraft. Maskinen vil ha noen form for lokal lagring, men det er uvisst hvor mye.

Videre har PS4 8 GB GDDR5-minne, og en ny lavstrømstatus som skal la deg komme rett tilbake i spillet når du trykker på strømknappen.

– Tiden det tar å skru på en konsoll og laste inn et lagret spill vil høre fortiden til, hevder Sony, som også har lagt til en form for multitasking.

En egen brikke håndterer nå nedlastinger, slik at du kan laste ned eller oppdatere spill i bakgrunnen mens du spiller noe annet, og maskinen vil fortsatt ha bluray-drev.

TEST: Playstation Vita  

Den irske spillutvikleren David Perry viser frem PS4s
Den irske spillutvikleren David Perry viser frem PS4s

Streamingfokus

Du skal også kunne begynne å spille relativt umiddelbart etter at du har kjøpt et spill i Sonys PS Store, ettersom den starter med å laste ned kun de dataene du trenger, og så lastes resten ned mens du spiller.

Sony kjøpte i fjor sommer tjenesten Gaikai, som lar deg spille spill via streaming over nett i stedet for å måtte installere dem lokalt.

Denne funksjonaliteten, nå omdøpt til Playstation Cloud, skal på PS4 benyttes på spilldemoer, og målet er at alle Playstation 1-, 2- og 3-spill skal kunne bli tilgjengelig via streaming til PS4. PS4 vil ikke støtte PS3-spill i fysisk form.

Ny kontroller

Kontrolleren har også blitt ny. Dualshock 4 har en liten innebygget innebygget touchpad, og vil kunne kommunisere med et nytt Eye-kamera som kan følge med på hvordan kontrolleren beveger seg, ikke ulikt Sonys Move-kontrollere. Disse vil for øvrig også fungere med Playstation 4.

Kontrolleren har i tillegg hodetelefonutgang og en deleknapp som lar deg streame spillene dine direkte til venner eller bekjente.

Playstation 4 kommer i tide til jul i år.

Den nye DualShock 4-kontrolleren. Reuters/NTB scanpix
Les også:

Nå kan du lade mobilen med en kaffekopp

Denne alt-i-ett-maskinen blir til et Android-brett

Acer med nettbrett til under tusenlappen  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.