MOBIL

Sony lanserer Xperia sola

Xperia sola har en skjerm du ikke trenger berøre for å bruke.

13. mars 2012 - 13:06
Vis mer

I januar i år presterte Sony å lekke et dokument som viste modellnavn og lanseringstidspunkt for 12 ulanserte Xperia-modeller, som alle skal på markedet i år.

Og vi får mindre og mindre grunn til å tvile på sannhetsgraden i dokumentet. Under Mobile World Congress fikk vi bekreftet telefonene som lekket under navnene Kumquat og Nypon, som altså ble offisielt lansert som Xperia U og Xperia P.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

LES OGSÅ:

Den tredje telefonen som i dokumentet var benket for en april-lansering, MT27i Pepper, så vi derimot ingenting til i Barcelona. Men nå er altså også denne ute av skapet - under navnet Xperia sola (ja det skrives med liten "s").

Sony Xperia sola

Xperia sola minner ved første øyekast mye om Xperia U, med omtrent samme størrelse, hakket større skjerm og samme skjermoppløsning, men sola skiller seg ut på et punkt: Floating touch.

Floating touch er rett og slett en skjermteknologi som innebærer at skjermen kan registrere fingrene dine uten at du berører den

Nå er det ikke slik at fingermerkenes dager er talte - funksjonen fungerer såvidt vi kan forstå kun når du surfer på nettet, der fingerbevegelsene dine over skjermen vil fremkalle en musepeker. Når denne befinner seg over lenker er det bare å gi et lett trykk for å åpne den.

Dette høres kanskje ikke veldig annerledes ut fra å bare trykke på lenker (som oftest er ganske så synliggjorte i teksten), men det vil for eksempel gjøre det enklere om du skal klikke på små bilder, en spesiell lenke som er tett plassert sammen med andre lenker, eller andre elementer som kan være vanskelig å treffe.

Her er en video som demonstrerer teknologien:

Samme grafikkbrikke som Galaxy S II

Det er ikke bare skjermen i Xperia sola som er lovende. Bak fasaden finner du nemlig ST-Ericsson-systembrikken U8500 NovaThor. Vi har fremdeles til gode å få bruke en telefon med denne maskinvaren lenger enn noen minutter, og ser frem til å se hva den er god for i praksis.

Denne systembrikken kjører på doble Cortex A9-prosessorkjerner med en hastighet på 1 GHz, noe den kombinerer med den samme, råsterke grafikkbrikken som står i Samsung Galaxy S II, altså ARM Mali 400 (Som for øvrig er utviklet i Trondheim). 

NFC du kan bruke til noe

Sony satser hardt på å selge inn NFC hos folket, så på samme måte som med Xperia S finner du to SmartTags i esken. Dette er altså NFC-etiketter som aktiverer forhåndsvalgte telefonfunksjoner når telefonen kommer i kontakt med dem.

Vår søsterside TU.no har for øvrig en utfyllende artikkel om NFC og SmartTags

Kommer i april

Xperia sola skal etter planen lanseres i april, og du kan forvente en prislapp på mellom 2500 og 3000 kroner. Vi kommer selvsagt med en test av godsakene når det nærmer seg.

LES OGSÅ:

Test: Sony Xperia S

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.