MOBIL

Sony lanserer Tablet Z

Sony har lansert det letteste og tynneste nettbrettet vi har sett til nå. Og ja - det tåler vann.

21. jan. 2013 - 14:51

Vi omtalte forrige uke ryktene om Sony's Xperia Tablet Z, som angivelig skulle være et vanntett nettbrett med masse muskler, og nå er godsaken lansert fra offisielt hold. 

10,1 tommer

Sony Xperia Tablet Z holder seg til den "normale" nettbrettstørrelsen med en skjerm på 10,tommer. Oppløsningen er den samme som du kan forvente i de fleste toppmodeller i mobilsegmentet det kommende året - 1920 x 1280 piksler.

Sony har også fått på plass Mobile Bravia 2-teknologien sin, som gir deg friskere og mer naturtro farger når du ser på bilder og film.

Under skallet finner du Qualcomms APQ8064-systembrikke, som serverer deg fire prosessorkjerner på 1,5 GHz, grafikkbrikken Adreno 320 og 2 GB RAM. Mer enn nok kraft til å kjøre alt du måtte komme over på Google Play, altså.

Internminnet er ellers på 32 GB, og du kan i tillegg øke kapasiteten med minnekort opp til 64 GB.

NFC, LTE og Exmor R

Tablet Z henger heller ikke bakpå på trådløs-fronten. Her sørger den samme MDM9215-brikken som i Nokia Lumia 920 for fembånds LTE-støtte, noe som betyr at du kan surfe i skyhøye hastigheter i mobilnettet. Du får også NFC.

Kameraet er også lovende, for de som liker å løpe rundt å ta bilder med ett nettbrett. Her får du en stillbildeoppløsning på 8 megapiksler, og Sonys bakbelyste Exmor R-bildesensor, som gjør det lettere å ta bilder i dempet belysning.

Batterikapasiteten er på 6000 mAh.

Verdens letteste og tynneste

Til tross for kraftige spesifikasjoner har Sony greid å presse tykkelsen ned i spinkle 6,9 mm, noe som gjør nettbrettet til den tynneste 10,1-tommeren vi har sett til nå. Som om ikke det var nok er det også den letteste, med sine 495 gram.

Og det stopper faktisk ikke der - du får også IP57-sertifisering. 5-tallet her betyr at nettbrettet er nesten ugjennomtrengelig for støv, mens 7-tallet, som er den høyeste graden vanntetthet, betyr at den tåler å ligge én meter under vann i 30 minutter.

I subjektivitetens navn må det være lov å si at dette produktet ser særdeles lovende ut.

Vi kommer tilbake med oppdatert info når vi vet pris og lanseringstidspunkt for godsaken. Foreløpig er den kun annonsert for Japan, men vi blir overrasket om den ikke dukker opp på disse kanter etter hvert. 

Kilder: Ibnlive, Indiatimes

 

 

 

 

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.