MOBIL

Sony har lansert Xperia P og Xperia U

MWC 2012: Sony har sluppet løs to nye telefoner i Xperia-serien, og hadde også en annen gladnyhet på lur.

26. feb. 2012 - 18:34

Sony kjørte i dag produktlansering i Barcelona, der de avduket de to nyeste medlemmene i Xperia-serien: Xperia P og Xperia U.

Xperia P

Når Sony snekret sammen Xperia P stod kvalitetsfølelse i høysetet. Denne telefonen har unibodydesign (som altså betyr at dekselet er smidd ut i ett stykke) og er bygget i aluminium.

LES OGSÅ: Lyntest av Xperia P

Ellers er designen tydelig i samme sjanger som Xperia S. Du finner blant annet den samme gjennomsiktige "listen" nederst i rammen. Et elegant varslingslys, rett og slett.

4 tommers qHD-skjerm

Skjermen har en størrelse på fire tommer, og kjører den samme oppløsningen som HTC og Motorolas toppmodeller, altså 960 x 540 piksler.

Skjermen har ellers ikke bare fått Sonys Bravia-teknologi, men også det produsenten kaller "White Magic". Dette betyr på godt norsk at den har veldig høy lysstyrke.

Bak fasaden finner du systembrikken ST Ericsson U8500 NovaThor, som altså har to Cortex A9-prosessorer med en hastighet på 1 GHz per kjerne, i tillegg til den råsterke grafikkbrikken ARM Mali-400. Dette er for øvrig samme grafikkbrikke som står i Samsung Galaxy S II. Med 1 GB arbeidsminne i tillegg er alt duket for en spenstig bruksopplevelse her.

Internminnet i telefonen er på 16 GB, hvorav 13 er tilgjengelig som lagrinsplass etter at programvaren har tatt sitt. Telefonen støtter i tillegg minnekort.

Kameraet tar bilder i en oppløsning på 8 megapiksler, og filmer i 1080i.

Ellers har telefonen i likhet med de andre nye Xperia-modellene fra Sony Ericsson fått NFC-støtte, og du får med et par Sony Smarttags i esken. Dette er altså brikker du for eksempel kan henge ved utgangsdøren, og som aktiverer forhåndsprogrammerte funksjoner i telefonen når du berører dem med telefonen - en fin måte å starte treningsappen sin på, blant annet.

Ikke Android 4.0

Sony har ikke greid å få klar Android 4.0-versjonen til Xperia P før lanseringen, men en oppdatering skal etter planen være på plass forholdsvis kort tid etter at telefonen kommer i butikkene, noe som altså skjer i midten av andre kvartal i år.

Du får den i tre forskjellige farger: Rød, sølv og sort.

Xperia U

Xperia U blir den rimeligste av de nye Xperia-telefonene. Den er også den minste, med dimensjoner på 112 x 54 x 12 mm og en vekt på 110 gram.

LES OGSÅ: Lyntest av Xperia U

Skjermen i Xperia U har en størrelse på 3,5 tommer, og kjører WVGA-oppløsning, altså 800 x 480 piksler.

Maskinvaremessig er telefonen like sterk som Xperia P, med den samme ST Ericsson-systembrikken under panseret. To 1 GHz-prosessorer og Mali MP-400 grafikk med andre ord. Arbeidsminnet er imidlertid noe lavere: 512 MB.

Internminnet er også halvert, så du har 6 av de totalt 8 gigabytene ledig når programvaren har tatt sitt. Også her får du støtte for minnekort.

Kameraet tar bilder i fem megapikslers oppløsning, og filmer i 720p.

Designmessig har også denne telefonen fått mange av de samme elementene som Xperia S og Xperia P, men her er det gjort mye mer ut av den gjennomsiktige varslingslisten.

I Xperia U vil denne for eksempel skifte farge når du bytter fargetema i menyene, i tillegg til at den gir ut et lys i samme toner som bildene når du blar gjennom bildegalleriet.

På samme måte som Xperia P vil Xperia U ha Android 2.3 ved lansering, og får en oppdatering til Android 4 til sommeren. Den leveres i sort og hvit utgave.

Xperia Ion kommer til Europa

Sony hadde mer enn to nye telefoner på lager i dag - de hadde også en gammel. Sony Xperia Ion, som i utgangspunktet skulle være eksklusiv for det amerikanske markedet, skal lanseres i Europa.

LES OGSÅ:

Her er Xperia Ion

Lyntest av Sony Xperia S

Her finner du alle våre artikler fra Mobile World Congress

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.