MOBIL

Sony har fått turbo

Sonys nyeste Xperia-telefoner brenner fra både Optimus 4X HDog One X i ytelsestester - og matcher Galaxy S III. 

8. sep. 2012 - 10:03

Sonys ferske telefoner Xperia TX, Xperia T og Xperia V har vist seg å være langt kvassere enn først antatt. Da vi var på IFA-messen i Berlin forrige uke fikk vi få opplysninger om maskinvaren, utover at det var doble prosessorkjerner på 1,5 GHz og grafikkbrikken Adreno 220 som drev godsakene.

Dette snevret inn utvalget av systembrikker og vi konkluderte med at telefonene var utstyrt med den samme maskinvaren som som Xperia S og HTC Sensation, altså Qualcomm Snapdragon S3 (MSM8260). 

Etter at GSM Arena fikk tillatelse til å kjøre ytelsestester på de tre telefonene viste dette seg imidlertid å være langt fra sannheten. Istedenfor å levere medium resultater toppet telefonene både Benchmark PI (prosessorkraft), Quadrant (gjennomsnittsmåling av alle aspekter, fra prosessor til minnekapasitet til grafikk) og NenaMark 2 (hard grafikktest) og havner foran både Galaxy S III og resten av firekjernetelefonene i samtlige av de tre målingene. 

Dette avslører at vi snakker om Qualcomms Snapdragon S4-brikke, altså MSM8260A - som gir en verden av forskjell fra MSM8260-brikken hva ytelse angår.

Her er ytelsesgrafene fra GSM Arena: 



Sakset direkte fra denne artikkelen hos GSM Arena

Nå skal man understreke at resultatene ovenfor ikke er noen utklassering av konkurrentene, selv om det fort kan se slik ut. Benchmark PI tar for eksempel ikke hensyn til at det er flere prosessorkjerner, og måler enkelt og greit én av Sony Xperia T's 28 NM Krait-kjerner mot én av Galaxy S III's 32 NM-kjerner. I Electopia-testen er det åpenbart at både Xperia-modellene og Galaxy S III treffer VSync-grensen på 60 fps selv om S III benker inn på 1,2 bilder i sekunder mindre. 

Uansett - Xperia-telefonene makser en av de hardeste grafikktestene som er tilgjengelig i dag, noe det kun er Galaxy S III som kan av konkurrentene. 

Sony med i teten

Det viktigste vi kan lese av denne informasjonen er at Sony, etter å ha ligget litt i bakleksa i over ett år, omsider har kommet seg helt frem i lederfeltet når det kommer til ytelse. Vi håper dette blir malen fra det japanske selskapet fremover.

Kilde: GSM Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.