MOBIL

Sony Ericsson oppgraderer Xperia

Ny Android-versjon til alle 2011-modellene på vei.

25. aug. 2011 - 12:51

Sony Ericsson fikk i fjor mye kritikk for å være sent ute med oppdateringer av Android-telefonene sine, og til og med toppmodellen Xperia X10 fikk Android 2.x flere måneder etter konkurrentenes telefoner.

Produsenten tok til seg kritikken og lovet på tro og ære å være kjapt ute med Android-oppdateringer i fremtidige mobiltelefoner.

LES MER: Slik er Sony Ericssons nye strategi

Sony Ericsson har i år holdt lovnadene sine, og har ikke lansert en eneste telefon uten Android 2.3 under skallet. Og nå annonserer selskapet at samtlige Xperia-modeller som er lansert i år får Android 2.3.4, altså den aller nyeste versjonen, i oktober.

En av årsakene til at produsenten kan kjøre ut oppdateringer til alle modellene samtidig, og ikke sprer dem utover, er trolig at Xperia-serien i år er mye mer uniformert enn i fjor. Blant annet finner du nøyaktig samme systembrikke, altså Qualcomm MSM8255, i samtlige Sony Ericsson-telefoner.

I tillegg opereres det kun med to forskjellige oppløsninger: 480 x 854 og 320 x 480 piksler.

Det produsenten altså har gjort er å reduserere fragmenteringen av sine egne Android-modeller til et minimum - et grep som etter alt å begynner å bære frukter.

Hva er nytt i Android 2.3.4?

Det er ikke vanvittige forskjeller fra Android 2.3.3 til Android 2.3.4. De viktigste endringene er at du nå får full støtte for Google Talk - altså videosamtaler. Dermed får du plutselig brukt frontkameraet på telefonen din til noe fornuftig.

I tillegg er det gjort en del bug-fiksing.

Ta 3D-bilder!

I tillegg til de naturlige oppgraderingene i Android 2.3.4 har Sony Ericsson også lagt inn en del snacks i sitt eget UX-menysystem.

Den mest interessante endringene er at kameraet nå får muligheter til å ta bilder i 3D. Dette gjøres ved at det tas to bilder av motivet, som deretter settes sammen til en 3D-fil.Sony-teknologi skal gjøre det mulig å ta 3D-bilder med én linse.

Du kan naturlig nok ikke vise bildet i 3D på mobilskjermen. Meningen er at du skal kunne koble telefonen til en 3D-TV via HDMI og vise motivene dine der. 

Facebook blir også oppgradert. Denne oppgraderingen innebærer blant annet at du kan dele apps og spill via telefonens Facebook-klient.

I tillegg blir muligheter for å ta screenshots integrert i menysystemet.

Vi snakker med andre ord om en ganske så solid oppgradering her, og gleder oss til oktober!

Kilde: Sony Ericsson

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.