KARRIERE

Sommervikarene skjerper seg

SOLSYKE: Det kan være fristende å skulke sommerjobben når man heller vil sole seg, men i år er arbeidsmarkedet for tøft til det.
SOLSYKE: Det kan være fristende å skulke sommerjobben når man heller vil sole seg, men i år er arbeidsmarkedet for tøft til det. Bilde: Colourbox.com
Julie R. Andersen
6. juli 2009 - 10:10

Ifølge bemanningsbyrået Adecco er årets sommervikarer mer innsatsvillige enn på lenge. Tidligere ville en hetebølge ført til skulking, såkalt solsyke. I år har holdningene endret seg.

Mindre kresne

- Ungdommene har tatt innover seg at det er vanskeligere å få sommerjobb, for ikke å snakke om fast jobb. Vi møter færre som stiller skyhøye krav, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i Adecco.

Hvert år er Adecco i kontakt med flere tusen ungdommer som vil ha jobb. I år har ungdommens holdninger endret seg, ifølge Johnsen.

- Ungdommenes holdninger har endret seg merkbart siden i fjor. De er mindre kresne på hvilke jobber de vil ha, og de er mye mer skjerpet og pliktoppfyllende, sier Øwre-Johnsen.

Færre solsyke

Han mener det er grunn til å vente mindre fravær på fine soldager denne sommeren.

- Det er konkurranse om jobbene nå, og færre sommervikarer vil trolig falle for fristelsen til å melde seg syke når sola skinner.

De som har fravær konsentrert om helger og de beste soldagene, kan fort få et dårlig rykte på arbeidsmarkedet, advarer Øwre-Johnsen.

Ansvar

Adecco har samtaler med unge jobbsøkere for å forklare regler om ansvar, arbeidstider og fravær. For mange er sommerjobben det første møtet med arbeidslivet, og overgangen kan bli vanskelig.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Adecco har også jevnlige samtaler med arbeidsgiverne for å sjekke hvordan det går med de nye vikarene.

- I fjor måtte vi følge mange opp og sjekke grunnleggende ting som at de møter presis når arbeidsdagen begynner. I år er holdningene annerledes, de skjønner at de må vise at de både vil og kan jobbe, sier Adecco-sjefen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.