KRAFT

Solgte stjålne varmepumper svart

VILLE TJENE, - TAPTE: Kraftselskapet Vokks har fått ned strømforbruket i sitt område med salg og utleie av varmepumper, men en ansatt ville ha utbytte av salget selv. Dermed mistet han jobben og er nå politianmeldt.
VILLE TJENE, - TAPTE: Kraftselskapet Vokks har fått ned strømforbruket i sitt område med salg og utleie av varmepumper, men en ansatt ville ha utbytte av salget selv. Dermed mistet han jobben og er nå politianmeldt. Bilde: Leif Haaland
Mona StrandeMona StrandeJournalist
28. aug. 2009 - 15:28

En ansatt i Vokks, Vestoppland kommunale kraftselskap, ble avskjediget på dagen da det i sommer ble oppdaget at han hadde underslått varmepumper fra selskapet og omsatt disse svart til egen økonomisk vinning.

Nå har kraftselskapet anmeldt den tidligere ansatte til politiet, skriver Oppland Arbeiderblad.

Flere salg avslørt

Den ansatte skal ha forsynt seg av lageret det lille kraftselskapet har for salg og utleie av varmepumper til sine nettkunder.

Når tyveriet først ble oppdaget, anså ledelsen det som en personalsak de ville løse internt, men den siste tiden har selskapet blitt kontaktet av flere kunder som har kjøpt varmepumpe gjennom den nå oppsagte medarbeideren. Dermed viser det seg at saken har hatt et større omfang enn det som først ble avdekket.

– Vi trodde ikke det var flere tilfeller av tyveri og ulovlig salg enn de tilfellene som ble innrømmet i sommer. Når det så viste seg å være tilfeller vi ikke hadde greid å avdekke, måtte vi la politiet finne hvor stort omfang saken har, sier administrerende direktør Arne Nybråten i Vokks til Oppland Arbeiderblad.

Åtte ansatte involvert

Samtidig som den ene ansatte ble avskjediget, fikk åtte av de totalt 96 ansatte skriftlige advarsler, fordi de skal ha visst hva som foregikk. De skal også delvis ha hjulpet den nå politianmeldte kollegaen, selv om de ikke fikk økonomisk utbytte av det svarte salget.

Vokks AS eies av kommunene Nordre Land og Etnedal, og består av de tre datterselskapene Vokks Installasjon, Vokks Nett og Vokks Kraft.

Ifølge årsrapporten investerte de 3,6 millioner kroner i varmepumper for utleie i 2008, og de skal ha oppnådd en energisparing på 3 GWh / år med varmepumpeinstallasjoner hos kunder i Vokks' område.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.