INDUSTRI

Solgt med knapt flertall

BLIR IKKE BØRSNOTERT: Tidligere Hydro Polymers, med 1200 ansatte, er solgt til utenlandske eiere. Her er virksomheten på Rafsnes i Bamble, hvor 130 personer jobber.
BLIR IKKE BØRSNOTERT: Tidligere Hydro Polymers, med 1200 ansatte, er solgt til utenlandske eiere. Her er virksomheten på Rafsnes i Bamble, hvor 130 personer jobber. Bilde: Hydro
Jannicke Nilsen
22. mai 2007 - 08:46

Avstemmingen i Hydro-styret endte i 12. time med 5-4 for salg, melder Aftenposten i dag.

Pris avgjorde

Det var trolig prisen som gjorde utslaget. Etter det avisen forstår skal salgssummen på 5,5 milliarder kroner være minst en halv milliard høyere enn hva man håpet på ved en børsnotering.

Meglerhusene ABG Sunndal Collier og Enskilda skal ha hatt en prisvurdering som lå mellom 4 og 5 milliarder kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Salget av Hydros polymervirksomhet, som nå er omdøpt til Kerling, provoserer mange rødgrønne politikere.

Provosert

Aps Jan Bøhler at regjeringen skifter ut Hydros styreleder Jan Reinås til høsten, melder Dagens Næringsliv.

- Det bør skje utskiftninger ved første korsvei. Jeg mener det bør komme inn flere som tenker langsiktig. Med salget av Hydro Polymers har Reinås selv bidratt til diskusjonen om han skal fortsette som styreleder, sier stortingsrepresentant Jan Bøhler til DN.

Han får ifølge avisen støtte av Aps Rolf Terje Klungland og SVs Aud Herbjørg Kvalvik som er skuffet over Hydro-styrets prioriteringer.

10'ende rikeste

Styreendringene kan eventuelt skje allerede til høsten, da hele styret trolig vil bli vurdert som følge av at dagens styremedlemmer Elisabeth Grieg og Kurt Anker Nielsen er foreslått som styremedlemmer i nye StatoilHydro.

Kerling ble i går kjøpt opp av britiskbaserte Ineos, og dermed får 1200 ansatte den 53 år gamle briten John Ratcliffe som sjef. Han ble tidligere i år kåret til Storbrittannias tiende rikeste, to plasser bak John Fredriksen, med en formue på 40 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.