INDUSTRI

Solcellefly satte verdensrekord

Fløy uavbrutt i fem dager.

André Borshberg og Solar Impulse 2 på vei inn mot Kalaeloa-flyplassen på Hawaii fredag, etter det som var den lengste flyturen for et fly noensinne.
André Borshberg og Solar Impulse 2 på vei inn mot Kalaeloa-flyplassen på Hawaii fredag, etter det som var den lengste flyturen for et fly noensinne. Bilde: Jean Revillard/Ap
NTB NTB NTB
4. juli 2015 - 10:50

Det soldrevne flyet Solar Impulse 2 landet trygt på Hawaii fredag etter å ha satt ny rekord med fem dagers uavbrutt flygning.

Aldri før har et fly vært i luften så lenge. Den sveitsiske piloten André Borschberg (62) brukte 118 timer på turen fra Japan til Hawaii.

Den forrige rekorden var på 76 timer.

Les også: Slik er ruta for den historiske Jorda rundt-turen

Lengste distanse-rekord

Borschberg tok av fra Japan mandag denne uken og landet fredag i Honolulu på Hawaii uten å ha brukt så mye som en dråpe fossilt drivstoff.

Han satte også ny rekord for den lengste distansen og lengste tiden et rent soldrevet fly har tilbakelagt.

Les mer om Solar Impulse: Bestefaren var først med ballong i stratosfæren. Nå skal Bertrand fly jorda rundt med solkraft

Startet i mars

Solar Impulse 2, som er utrustet med fire propeller og 17.000 solceller, skal fly jorden rundt med sola som eneste energikilde. Flyet startet ferden fra Abu Dhabi 9. mars.

Borschberg og medpilot Bertrand Piccard har byttet på å føre flyet, som bare veier 2,3 tonn, omtrent som en litt stor SUV.

Les også: Dette hybridflyet bruker 30 prosent mindre drivstoff

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.