OFFSHORE

Søker ung skaperkraft

23. aug. 2004 - 15:14

Stavanger: Statoils nye sjef ønsker at yngre krefter kommer inn i lederposisjoner i selskapet. - Vi har en betydelig lederutfordring. Vi må utvikle en endringsvilling organisasjon og videreutvikle den kunnskapen selskapet sitter på, sier Helge Lund.

Han vil foreløpig ikke annonsere endringer i Statoils ledelse, men det er åpenbart at han ønsker å skifte ut en rekke prosjektledere med yngre krefter.

- Vi må få mer ut av de ressursene vi har. Vi må avbyråkratisere og bli mer effektive. Beslutningene må fattes raskere. Dette krever omstillingsvillig lederskap, sier han.Norsk sokkel

Lund har stor tro på norsk sokkel.

- Norsk sokkel er en mulighet, understreker han og påpeker at å videreutvikle sokkelen er krevende. Han ser for seg at store deler av videreutviklingen vil skje i nordområdene.

- Her ligger rundt 25 prosent av verdens utvinnbare olje- og gassressurser. Det krever ny teknologi og setter strenge krav til miljøvennlige løsninger. Statoil vil derfor fortsatt øke innsatsen i å forbedre helse miljø og sikkerhetstiltakene. Det er tvingende nødvendig for å lykkes i nord.

Lund ser ingen motsetning mellom forbedret helse miljø og sikkerhetstiltak og lavere fortjeneste.

- Tvert i mot. Alt taler for at det gir bedre resultat, sier han.Russer-samarbeid

Han legger til at norsk industri har den betydelige kompetansen som er nødvendig for å nå målene om miljøvennlige utbygginger i Nord. - Industri og oljeselskaper, sammen med Staten, må ta ansvar for å videreutvikle teknologien som er nødvendig for å nå målet om den langsiktige utviklingsbanen og dermed skape betydelige merinntekter for Norge.

Statoil-sjefen mener at Norge må ha en felles forståelse og strategi for utviklingen av sokkelen. Det vil gjøre norske selskaper særdeles interessante internasjonalt.

- Dette er en forpliktelse overfor den kompetansen vi har bygget opp over de siste 30 årene. Kompetansen må vi bruke i vår kontakt med russerne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.