ARBEIDSLIV

Søker næringslivsentreprenør

Jakten på kandidater foregår ikke åpent. Du kan ikke melde deg på. Ernst & Young benytter et nettverk for å finne fram til kandidatene.

Kandidatene blir bl.a. vurdert ut fra sin evne til å tenke nytt, skape vekst, oppnå gode økonomiske resultater, gjennomføre strategisk ledelse, oppnå global innflytelse, samt sin personlige integritet og påvirkningskraft.

Hvem som får prisen Entrepreneur Of The Year , også kalt Næringslivets Oscar, avgjøres ikke før i midten av november. Fram til den tid, foregår det lokale og regionale silinger og kåringer.

Hensikten med å kåre næringslivets ¿Oscar¿ er å synliggjøre og motivere til vekst og nyskapning, og å sette fokus på gründere og vekstskapere som er betydningsfulle for samfunnet.

¿Entrepreneur Of The Year er en hyllest til personer som gjør en spesiell innsats i forbindelse med etablering og utvikling av egen virksomhet¿, heter det på Ernst & Youngs hjemmesider.

Selskapet hevder at tidligere års finalekandidater og vinnere, fortsetter suksessen også etter kåringen.

Tall fra 2003 viser at de 25 finalistene sto for en omsetning på nærmere 5,5 mrd kroner i 2002, og sysselsatte til sammen 4202 personer. Analyser Ernst & Young har foretatt viser at kandidatene fra Entrepreneur Of The Year fortsetter suksessen. Kandidatene fra 2002 har de to siste årene økt omsetningen med 26%, og kandidatene fra 2003 har økt med 10% det siste året.

Stortingsrepresentant Leif Frode Onarheim leder juryen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.