ARBEIDSLIV

Søk i skattelistene!

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
8. okt. 2004 - 10:24

For å søke i skattelistene for 2003 er du nå nødt til å gå til Skatteetatens egne sider. For å hindre at medier og andre laster ned hele lista, må du skrive inn en unik kode for hvert søk. Koden kommer fram automatisk.

Du må også vite personens navn og poststed. Videre veiledning finner du her på siden og på søkesiden til skatteetaten

Søket finner du her!Her er skatteetatens veiledning for søk::

Fornavn

Du må oppgi minst ett fornavn.

Etternavn

Du må oppgi ett etternavn.

Mellomnavn er ikke etternavn. Etternavn som skrives med bindestrek, regnes som ett navn. For å finne Kari Nordmann Kirkerud-Ås, der Nordmann er mellomnavn, søk på etternavnet Kirkerud-Ås.

For å finne personer med sammensatte etternavn (eks.: von der Ås), benytt siste navn. Noen personer har to etternavn, disse finner du ved å søke på første etternavn.

Poststed

Poststed skal skrives inn uten postnummer. Dersom personen bor i utlandet, skriv landets navn i stedet for poststed. Poststed er bestemt av den enkeltes folkeregisteradresse. Skriver du et poststed som ikke eksisterer, vil systemet foreslå poststeder som likner på det du har skrevet.

Poststedsoversikt

Oversikten viser skrivemåten for poststeder og land som finnes i skattelista. Funksjonen krever at javascript er slått på i nettleseren.

Alder

Det er ikke nødvendig å ta med alder. Dersom det finnes flere personer med samme navn på samme poststed, må imidlertid alder oppgis. Det søkes på fem år før og fem år etter den alderen du skriver inn.

Hvorfor må jeg skrive inn kode?

Kode må oppgis for å hindre nedlasting av skattelista ved hjelp av maskinelle (automatiserte) søk. Dataprogrammer kan vanskelig lese tegnene i bildet. Dette er nødvendig for å ivareta personvernhensyn. Les mer om personvern

Nettoformue

Nettoformue er skattepliktig bruttoformue minus fradragsberettiget gjeld.

Nettoinntekt

Med nettoinntekt menes alminnelig inntekt før særfradrag, det vil si sum av skattepliktige inntekter minus fradragsberettigete kostnader.

Utliknet skatt

Med utliknet skatt menes skatt før fradrag for godtgjørelse på aksjeutbytte.Start søket i skattelistene nå!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.