T2

Sofistikert retroforsterker

TEST: Yamaha AS 1000.

Yamaha AS 1000.
Yamaha AS 1000. Bilde: Yamaha
Håvard Holmedal
28. jan. 2013 - 19:07
Vis mer

Denne testen er en del av vår store test av Topp lydopplevelse til overkommelig pris .

Forsterkeren ser flott ut og utseendet blir forsterket av de flotte tresidene. Den ser faktisk ut som om den koster veldig mye mer enn det som står på prislappen.

Fjernkontrollen er enkel, men god og i aluminium. 

Lyden

Forsterkeren låter glatt og fint, og med en nøytral og fin klangbalanse. Kanskje er det litt matt sammenliknet med de aller beste i øvelsen mest detaljer og transparens for pengene, men den er avslappet og har en deilig ro over lydbildet.

Dens avslappede holdning til gjengivelse gjør at det ikke er den mest underholdende forsterkeren i testen, og den har også litt bløtere anslag på gitarer enn det vi strengt tatt foretrekker.

Kanskje vi kan kalle den litt forsiktig i stedet for veldig dynamisk? Likevel er det masse energi og krefter på lager når man velger å spille litt høyt.

TEST: Ekte hifi på hodet

Gjennomført nøktern

Den plasserer stemmer og instrumenter fint i lydbildet, men det er litt vanskelig å få tak i konturene slik vi får på enkelte andre forsterkere og de fremstår også som litt nøkterne og slanke. Ikke det at lyden blir uryddig, for det er den absolutt ikke.

Bassen er dyp og kontrollert, men den kommer ikke til å rive ned huset. Også her er det nøkternhet som gjelder hele veien.

Vi liker lyden i A1000 veldig godt og synes Yamaha har gjort mange riktige lydmessige valg. Noe som blant annet gjør den svært fleksibel i forhold til hva slags høyttalere den kan spille på.

Konklusjon

Forsterkerne fra Yamaha har vært på markedet en stund, men leverer fortsatt deilig oppløst lyd for pengene, og er utrolig flotte på musikk med mye akustiske innslag.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Gode høyttalere for lite penger

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Ekte highend-høyttalere på billigsalg

Disse får maks lyd ut av din iPhone  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.