OLJE OG GASS

Snøhvit kan bli holdt tilbake

Snøhvit-anlegget trenger vintertilpasning.
Snøhvit-anlegget trenger vintertilpasning. Bilde: Anders J. Steensen
Mona StrandeMona StrandeJournalist
17. apr. 2007 - 08:00

Dersom myndighetene ikke får tilfredsstillende dokumentasjon på at Snøhvit-anlegget fungerer, kan oppstartstillatelsen i verste fall holdes tilbake. Petroleumstilsynet mener Statoil nå har mye å jobbe med.

Hard kritikk etter snøstopp

Midt i stormnatten 27. januar ble det snart ferdige Snøhvit-anlegget satt ut av spill da strømmen gikk og 470 alarmer begynte å ule.

Statoils interne granskningsrapport retter hard kritikk mot Statoils prosjektorganisasjon og hovedkontraktør Linde for manglende vintertilpasning av gassfabrikken.

- Betenkelig mange feil

Petroleumstilsynet er betenkt etter rapporten:

- Det er betenkelig at de har funnet så mange feil. Vi ser at Statoil har mye å jobbe med og store utfordringer for å få anlegget opp på det nivået det skal være, sier talskvinne Inger Anda til Dagens Næringsliv.

- Det går på vinterisering. Det er helt klinkende klart at Melkøya skal være istand til å tåle vinterforhold.

Må dokumentere

Innen anlegget skal i kommersiell drift rundt årsskiftet, må Statoil dokumentere at Snøhvit-anlegget vil fungere tilfredsstillende under alle tenkelige forhold.

Det er påkrevet for at myndighetene skal gi de nødvendige driftstillatelsene. Hvis ikke myndighetene er fornøyd, kan oppstartstillatelsen teoretisk bli holdt tilbake, skriver Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.