NYHETER_BYGG

Snø på Manhattan

Freedom Tower og minneparken for World Trade Center vil bli seende ut. Foran til høyre for Freedom Tower har arkitektene plassert to moduler, som gir inntrykk av bygningene som norske Snøhetta skal utforme.
Freedom Tower og minneparken for World Trade Center vil bli seende ut. Foran til høyre for Freedom Tower har arkitektene plassert to moduler, som gir inntrykk av bygningene som norske Snøhetta skal utforme. Bilde: DBOX INC.
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
13. okt. 2004 - 10:46

Arkitektene i Snøhetta fikk prestisjeoppdraget i går, men har foreløpig ikke en enste byggetegning klar.

Oppdraget ble tildelt av Lower Manhattan Development Corporation, som prosjekterer hele området etter de to tvillingtårnene som raste etter terroraksjonen 11. september 2001. Museet skal være ferdig i 2009.

Det er tidligere bestemt at et nytt megatårn skal bygges på tomta. Det kalles Freedom Tower, og skal være 541 meter høyt. Arkitekt er David Libeskind.

Snøhetta har skaffet seg mange store og spektakulære oppdrag de siste 10 årene. Biblioteket i Alexandria i Egypt var det første, mens operaen i Bjørvika er det meste kjente norske prosjektet.

Valget av Snøhetta ble offentliggjort i en pressemelding fra Lower Manhattan Development Corporation i går kveld. Snøhetta ble valgt i konkurranse med store, internasjonale arkitektkontorer.

VG opplyser at oppdraget trolig er verdt ca. 100 millioner kroner. Snøhetta går i gang med prosjektet umiddelbart.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.