PROSJEKTER

Snart kommer milliardkontrakten på E6 Kvænangsfjellet ut på anbud

Nye Veier gjør de siste forberedelser før utlysing av oppdraget med den 24 kilometer lange fjellovergangen i Troms.

Ny E6 over Kvænangsfjellet vil gjøre slutt på hyppige veistenginger med 70 mils omkjøringsvei gjennom Finland.
Ny E6 over Kvænangsfjellet vil gjøre slutt på hyppige veistenginger med 70 mils omkjøringsvei gjennom Finland. Ill: Nye Veier
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. mars 2020 - 15:16

I fjor overtok Nye Veier ansvaret for å bygge ny E6 over Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark fylke. Nå åpnes snart konkurransen om å bli entreprenør og rådgiver for det viktige byggeprosjektet i Nord-Norge, skriver selskapet i en melding.

Vis mer

Den 24 kilometer lange strekningen går mellom kommunene Nordreisa og Kvænangen i Troms og Finnmark fylke. Om vinteren  er det ofte skredfare og sterk vind som skaper drivsnø.

Dette gjør at det ofte er kolonnekjøring over Kvænangsfjellet, eller at veien er stengt i korte eller lengre perioder.

Når det skjer, er det bare en omkjøringsmulighet og det er via Finland, en omvei på nesten 70 mil som betyr åtte timer ekstra kjøretid.  Å få en bedre, tryggere og mer forutsigbar fremkommelighet i vinterhalvåret er hovedgrunnen til at Nye Veier nå skal bygge ny E6 over Kvænangsfjellet.

Måleingeniør Harry Booth og hans kollega Sean Norrie fra Wood har ferdigstilt installasjonen av det første vindmåleutstyret knyttet til Utsira Nord-prosjektet.
Les også

Forbereder utbygging av havvind: – Ønsker å vite hvor mye og hva slags vind området har

Totalentreprisen lys ut i løpet av våren

Nå er Nye Veier på jakt etter entreprenør og rådgiver til prosjektet. Konkurransen om totalentreprisen blir lyst ut i løpet av våren, på vanlig måte i EU-supply.

– Dette blir en spennende jobb i et til tider tøft, arktisk miljø. Vi håper mange viser interesse og kommer med tilbud når konkurransen lyses ut, sier Johan Arnt Vatnan, prosjektdirektør i Nye Veier.

For å komme raskt i gang med planprosessen, har Nye Veier allerede lyst ut en rådgiverforespørsel. Frist for å komme med tilbud er 20. mars. Det vil også bli lyst ut en konkurranse for supplerende grunnundersøkelser. Også denne utlysningen kommer i EU-supply i nær fremtid.

Nye Veier-sjef Anette Aanesland markerer at byggingen av ny E6 Kvithammar-Åsen i Trøndelag offisielt starter – i februar 2022.
Les også

Nye Veier-sjefen: – I dag kunne jeg ikke gjort jobben med den masteroppgaven

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.