MOBIL

Snart kan du streame uten nettverk

Nvidia er blant produsentene som skal ta i bruk Miracast.

31. juli 2012 - 18:00

Dersom du har en TV med DLNA (Eller en TV koblet til et apparat med DLNA, som Playstation 3) kan du allerede i dag kjøre video, musikk eller bilder fra de fleste nye mobiltelefoner uten bruk av kabler. Løsningen krever imidlertid at du er koblet til det samme lokale nettverket som apparatet du vil streame til.

LES OGSÅ: Slik funker DLNA

I løpet av året kan denne metoden bli erstattet av en ny spesifikasjon fra Wi-Fi Alliance: Miracast. I likhet med DLNA bruker denne spesifikasjonen Wi-Fi-tilkoblingen for å kommunisere med telefonen, men det er en vesentlig forskjell: Du trenger ikke å gå via noe nettverk.

Miracast er mer enn en videreutvikling av DLNA, og skal for eksempel gjøre det mulig å vise skjermbildet fra en PC på en TV eller på et lerret via en Miracast-sertifisert prosjektor. Ikke helt ulikt Apples skjermdelingsfunksjon, altså.

Ifølge Wi-Fi Alliance skal den ferdige standarden være klar i august. Nvidia er blant produsentene som viser entusiasme rundt Miracast, og har allerede sluppet løs et dokument som viser Miracast-planene for Tegra-systembrikkene sine.

Kilde: Wi-Fi Alliance via Nvidia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.