BLOG

Snart kan du føle at du trykker på trykkskjermen

Teknologien som gjør at du kan trykke inn skjermen som en knapp finnes, og allerede til neste år kan den være på plass i en telefon nær deg. Selskapet Artificial Muscle har pønsket ut teknologien, som gjør at trykkskjermen beveger seg litt når du trykker på den.

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. mars 2010 - 01:30

Dette skal gjøre at det føles som om du trykker på en vanlig tast når du skriver på telefonen.

Nå skal det sies at vi ble svært imponerte av Blackberrys Surepress-teknologi som gir noe av den samme følelsen imponerte oss voldsomt da vi plukket på det, men Artificial Muscle skal ta det hele et steg videre.

Enkelt forklart er Artificial Muscle et lag over skjermen som gir etter når du trykker på det. For å få til dette må det tilføres spenning. Teknologien bruker altså bare strøm i det du trykker.

Laget gir bare etter noen tidels millimeter, men dette skal være nok til å gi følelsen av å trykke på en tast.

En ulempe med teknologien er at hele skjermen gir etter når du trykker på den, så det er ikke snakk om noen reell tastaturerstatning. Formålet er altså å gi en følelse av å trykke på en tast.

Så er spørsmålet om dette er noe vi mobilbrukere faktisk vil ha. Artificial Muscle skal ha avtaler med to mobilprodusenter om å få det på markedet neste år. Hvem det er er imidlertid ikke kjent.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Mercurynews.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.