ELBIL

Snart flere elbiler enn bensinbiler på norske veier

I løpet av høsten kan det for første gang være flere elbiler i Norge enn det er bensinbiler.

I løpet av september tror Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) at antall elbiler vil være flere enn antall bensinbiler i Norge
I løpet av september tror Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) at antall elbiler vil være flere enn antall bensinbiler i Norge Foto: Gorm Kallestad/NTB
2. juli 2024 - 07:13

Det spår Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), som har gjort beregningen etter forespørsel fra Dagens Næringsliv.

I slutten av juni var differansen mellom de to biltypene på rett under 31.000 biler, og direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV tror differansen bikker over i elbilens favør i løpet av kort tid.

– Jeg tror det vil skje i september, sier han.

I beregningene er både prognose for salg og vraking av biler tatt med. Andelen av bensinbiler som vrakes, er nå 44,5 prosent, mens elbilandelen er på 4,45 prosent.

– Og det vrakes rundt 100.000 kjøretøy i året, sier Thorsen.

Generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening sier at det er en milepæl når det snart blir flere registrerte elbiler enn bensinbiler i Norge.

– Det finnes ikke andre land i verden som har klart det, sier hun.

Situasjonen er noe annerledes når det gjelder elbiler og dieselbiler. Av de sistnevnte er det nå litt over 1 million registrerte biler, mens det er over 730.000 registrerte elbiler.

– Det vil ta flere år, sier Thorsen på spørsmål om når også antall dieselbiler vil være færre enn de utslippsfrie bilene.

Samtidig som Elon Musks Tesla legger fram svakere inntjening enn ventet, kunngjør selskapet at nye modeller skal på markedet tidligere enn ventet
Les også

Første inntektsfall på fire år for Tesla

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.