T2

Snart får RiksTV-kunder nett-TV fra NRK

Med en SMART-boks.

RiksTVs kunder skal få tilgang på alt innhold som tilbys på NRK nett-TV.
RiksTVs kunder skal få tilgang på alt innhold som tilbys på NRK nett-TV. Bilde: RiksTV

Alle som har en SMART-boks koblet til internett skal i løpet av året få tilgang til alt innhold som er tilgjengelig på NRK nett-TV på nrk.no.

RiksTV skal derfor være den første TV-distributøren som også leverer NRKs strømmetjeneste på nett.

Ifølge en pressemelding fra RiksTV, kunngjorde kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen nyheten på IFA-messen i Berlin i dag.

– Vi gleder oss til å kunne tilby denne kulturskatten rett på den store TV-skjermen til våre abonnenter og til de som benytter seg av tjenestene til det digitale bakkenettet, sier administrerende direktør for RiksTV, Christian Birkeland, i en pressemelding.

Les også: Kan ta opp åtte TV-programmer samtidig

"Juvelen" i TV-universet

– NRK-innholdet er av mange betraktet som selve juvelen innen TV-universet. Tjenesten vil bli utviklet kontinuerlig – og nytt innhold blir lagt inn etter hvert som det blir sendt på TV, sier Birkeland.

RiksTV forteller også at de satser på flere teknologiske nyvinninger i høst. Blant annet satser de på å få mer innhold over på PC, nettbrett og mobil.

– Dette er en av høstens store satsinger for vår del. Vi har mye på gang i høst og vinter. Vi kommer med nye og spennende digitale mottakere som gir nye TV-opplevelser, vi satser på TV på flere plattformer – og nylig lanserte vi RiksTV Junior som egen app for iPad. Her presenterer vi mye av det beste som er laget i film og serier for barn og ungdom, sier Birkeland.

For dem som ikke har en SMART-boks fra RiksTV, finnes det alternativer for den som vil ha se nett-TV fra sofaen.

Et av de mest kjente er Googles Chomecast, en liten plugg som kan kobles til TV-en. Denne kan strømme nett-TV fra både NRK og TV2.

Les også:

Googles TV-pinne har blitt mye bedre. Slik bruker du den  

Snart slipper du å lagre TV-programmer på egen opptaksboks

Netflix og HBO kan sprenge nettkapasiteten

Nå begynner 4K-skjermene å bli billigere  

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.