IT

Snart får alle Altibox-kunder raskere bredbånd

Øker hastigheten med minst 25 prosent.

Bilde: Colourbox

– Vi akter ikke å la våre konkurrenter slå oss. Vi skal gi dem et skudd for baugen i dag, sier produktdirektør i Altibox Øyvind Lundbakk.

Skuddet handler om nye produkter, både i form av bokser og tjenester, men fremfor alt om priser.

Alle kundene vil innen august få økt hastigheten de har med minst 25 prosent. Uten at det skal koste mer.

De som har 25/25 vil få 35/35 for 449 kroner måneden. Og som en bonus vil de som har tre produkter fra Altibox få 50/50 til denne prisen.

Det kommer også en lang rekke nye hastighetstilbud helt opp til en synkron forbindelse på en Gbit/s til 1490 kroner per måned.

– Men de som vil ha enda mer kan få 10 Gbit/s, men da koster det 14.900 kroner måneden, sier Lundbakk.

Les også: Nå får du Viaplay på Chromecast

Veldig glad i bokser: Produktdirektør Øyvind Lundbakk er veldig fornøyd med de to nye TV-boksene Altibox kommer med neste år.
Veldig glad i bokser: Produktdirektør Øyvind Lundbakk er veldig fornøyd med de to nye TV-boksene Altibox kommer med neste år. ORV

Rosin i pølsa

På nåværende tidspunkt vil de ikke gå ut med hva de består av men det skal være hastighet og TV-produkter som folk kommer til å bli særdeles glade for, sier Lundbakk.

– Det vi ser er at de unge ser stadig mindre på den store TV-en. De vil heller se innholdet på andre enheter og det må vi tilpasse oss. Nå har vi forhandlet med alle rettighetsinnehaverne og det gjør at vi kan tilby tre timer tilbakespoling i stedet for to som vi har hatt til i dag, sier underholdningssjef i Altibox Svein Aronsen.

Aronsen forteller at de også vil kunne tilby kundene å kjøpe filmer og serier senere i år slik at de kan ta med seg underholdning utenfor huset.

Vi har folk både i Hollywood og i London slik at vi kan forhandle direkte med studioer og skaffe oss de beste rettighetene.

Rettigheter er kostbare, men da vil vi gjøre det på den mest direkte måten og skaffe oss de beste prisene og de tidligste lanseringene, sier adm. direktør i Altibox, Nils Arne Bakke.

TEST: Darbee Darblet:  Denne lille boksen er alt som skal til for en bedre filmopplevelse

Slik skal fiber bygges: Fiber bygges best ut til kundene i stjerneformasjon. Hver kunde skal ha sin fiber. Det gir best kapasitet og det mest stabile nettet mener teknologidirektør Tore Krisstiansen i Altibox.
Slik skal fiber bygges: Fiber bygges best ut til kundene i stjerneformasjon. Hver kunde skal ha sin fiber. Det gir best kapasitet og det mest stabile nettet mener teknologidirektør Tore Krisstiansen i Altibox. ORV

Nye bokser

I dag har Altibox også trukket sløret av sine nye TV-bokser. En PVR, med en TB harddisk og en såkalt zapper.

De kommer i prøvedrift fra 4. kvartal og i markedet fra neste år.

– Dette er noe vi har bestemt designet på selv og vi tror at ingen vil få problem med å ta en slik inn i stua. Men vil du heller ha stua så ren som mulig kan man bruke den minste zapperboksen og bruke den til å styre PVR-en. Den kan stå hvor som helst i huset.

Les også: Chromecast får innhold fra NRK og TV2

Bedre WiFi

Samtidig med de nye høyere hastighetene vil Altibox også gjøre noe med den trådløse nettkvaliteten hos folk.

– I mange hus og borettslag er det mange rutere som står og sloss om plassen. Da hjelper det ikke alltid å ha høy hastighet inn i boligen når opplevelsen på enheten folk bruker ikke er god nok. Nå kommer vi med et nytt tilbud til folk hvor vi tilbyr oss å administrere WiFi hjemme hos folk. Det gjør at de vil trenge nye intelligente rutere, men da kan vi tilby to måter å administrere dem på der den ene er mer effektiv enn den andre sier teknologidirektør i Altibox Tore Kristiansen.

Les også:

TV-ene blir større og billigere i 2014

TEST: LG NB5530A: Superslank lydplanke til flat-TV-en

TV-teknologi brukes til rombelysning