PODKAST

Snart er fyringsolje forbudt: David har et miljøvennlig alternativ

Vi snakker med rørlegger og sivilingeniør David Zijdemans.

Dagens gjest: Rørlegger og sivilingeniør David Zijdemans.
Dagens gjest: Rørlegger og sivilingeniør David Zijdemans.
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
8. feb. 2019 - 07:38

Fra 1. januar 2020 er det slutt på fossil fyringsolje i Norge. Innen da må titusener som varmer seg med parafin og olje ha funnet et alternativ. For mange peker væske-til-vann-varmepumper seg ut som det beste alternativet, og Enova stiller opp med støtteordninger.

Dette er en god investering i både i penger og miljø. Men hvordan går vi fram for å velge riktig løsning, og hva skal vi passe på?

Til å svare på dette har vi besøk av rørlegger og sivilingeniør David Zijdemans. Det er han som lærer opp varmepumpeinstallatørene og har skrevet mye av læremateriellet deres. På NTNU tok han diplomet ved å bygge sin egen varmepumpe med propan som kjølemiddel!

Podcasten Teknisk Sett 

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podcast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Spill av ukens episode øverst i artikkelen, eller via instruksjonene over.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.