T2

Snart 3D-spill i lomma

Nintendos nye 3DS kan både vise og ta 3D-bilder.
Nintendos nye 3DS kan både vise og ta 3D-bilder. Bilde: Odd Richard Valmot
16. mars 2011 - 17:03

25. mars lanserer Nintendo neste generasjon av sine lommespillkonsoller i vår del av verden. Denne gang med 3D-skjerm. Men i motsetning til 3D på TV-er trenger man ikke briller med Nintendo 3DS.

Et linsesystem på toppen av skjermen tar seg av det. I tillegg til 3D-skjermen har den en vanlig pekeskjerm i 2D i spillbasen. 3D-skjermen på 3,53 tommer har en oppløsning på 800 ganger 240 punkter hvor de 800 fordeler seg med 400 på hvert av øynene.

En om gangen

Forutsetning for at man skal kunne se 3D på en liten skjerm uten briller er at man er alene. Skjermen har det man kaller en hodeposisjon. De som ser fra siden vil se et grøtete bilde.

Man må holde 3DS på akkurat riktig sted og i riktig avstand. Belønningen er 3D som virkelig virker.

3DS er en naturlig etterfølger til DS-modellen. Spillene er bakoverkompatible, men man får selvfølgelig ikke 3D på de gamle. Da trenger man nye spill og fra start vil det være rundt 15 ulike tilgjengelig.

Det følger med tre 3D-spill på kjøpet. I tillegg til DS har nyheten også fått en analog manøvreringsknapp i tillegg til det vanlige digitale kontrollkrysset.

Det er også en bevegelsessensor og gyro som gjør at man kan lage spill som krever bevegelse fra brukeren. Sikkert ikke så dumt for mange sofaspillere.

TEST: Fabelaktig mosjons-moro

Kamera også

3DS kan mer enn å spille. Modellen kommer med tre kameraer. To foran på skjermen som kan brukes til å ta 3D-bilder og et foran som kan fungere som webkamera. Det er innebygget WiFi, men nettleseren er ikke ferdig ennå. Den skal etter sigende være klar til lanseringen og kan lastes ned.

Vi fikk teste de første modellene og det var svært enkelt å ta bilder i 3D. Akkurat som med et vanlig mobilkamera. Ulempen er selvfølgelig at bildene ikke er spesielt høyoppløselige, men helt greie å se på i spillkonsollen.

Det vil sikkert bli mulig å ta dem ut på SD-kort og se dem på en 3D-TV, men da skulle vi gjerne hatt høyere oppløsning. Kameraene har en oppløsning på 0,3 megapiksler.

Varierende batterilevetid

Det å spille 3D trekker strøm. Man belaster prosessoren hardt ved å fordele pikslene på begge øynene. Med full lysstyrke og 3D varer strømmen i rundt tre timer. Spiller man økonomisk i 2D holder den i ti.

Prisen på herligheten er rundt 2500 kroner og nye spill vil koste mellom 399 og 499 kroner. Her er det bare å knuse sparegrisen.

Spørsmålet til slutt er selvfølgelig om 3D er nok til å holde på kjøperne. Konkurransen fra Sonys nye PSP og alle mobilspillene, kanskje med Sony Ericssons nye rendyrkede spillmobil kommer til å bli tøff.

Vi vil ikke spå utviklingen, men at mange lar seg fascinere av 3D er vi sikre på.

TEST: Asus U41

Asus med "Kinect-kopi"

Lover 30 timer batterilevetid

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.