IKT

Snakketelefon eller bildesentral?

I dag løftet Nokia sløret av sine to nye MMS-telefoner (Multimedia Messaging Services). Nokia legger vekt på telefonenes muligheter for visuell kommunikasjon - det vil si bilder og video.

I en pressemelding fra Nokia heter det: "Med sitt integrerte, høyoppløselige kamera, videoopptaker og MMS , åpner Nokia 3650 for mer mangfoldig visuell kommunikasjon."

Men du får ikke tre-båndstelefonen før neste år.

Allerede før jul skal imidlertid 3650-telefonen være på markedet i Europa og Nord-Amerika. Telefonen har ifølge Nokia en høykvalitets fargeskjerm, MMS og Java-teknologi samt polyfoniske ringetoner.

De fleste med ubegrenset budsjett for innkjøp av mobiltelefoner, vil sikkert vente noen måneder og kjøpe storebror 3650. Nokia skryter uhemmet av bilde- og videomulighetene.

- "Vi er glade for å kunne presentere ytterligere en avansert bildetelefon som en del av vårt produkttilbud. Med telefonens kamera og MMS utvider bildeopplevelsen og gir brukerne nye muligheter. Denne telefonen er enkel, spennende og morsom å bruke," sier Johan Eidhagen, markedssjef for Nokia Mobile Phones i Skandinavia.

For at "øyeblikk skal kunne deles", inkluderer Nokia 3650 et integrert VGA-kamera, en stor 176x208 piksler fargeskjerm med 4096 farger og et sirkelformet tastatur med en rulle-tangent som kan reguleres i fem retninger. Telefonen har også mulighet for videoopptak og RealOne Player for å laste ned og spille videoklipp.

MMS-funksjonen gjør det mulig for brukeren å motta og sende bilder, tekst, lyd og videoklipp til en annen kompatibel MMS-tilpasset telefon eller til en e-postadresse. Nokia 3650 har utvidet e-poststøtte og en XHTML-browser som understøtter trådløs Internett-tilgang.

Nokias Series 60 plattform på operativsystemet Symbian (OS) er en real og brukervennlig plattform. Med hjelp av Java kan brukeren selv bestemme innholdet på sin telefon, gjennom et bredt tilbud av nedlastbare applikasjoner som for eksempel et bilderedigeringsprogram og spill.

Selvsagt kan du gi ditt personlige preg på telefonen ved å bytte deksel.

Utviklere kan benytte Series 60 Software Development Kit (SDK) til å utvikle applikasjoner og Nokia Tradepoint for å markedsføre dem. Flere detaljer, inklusive gratis nedlasting av Series 60 SDK, er tilgjengelig på Nokias globale nettsted for produsenter.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.